Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ook PSV geeft punten prijs in strijd om de landstitel

Laatste update:

Het uurtje minder slaap bleek in de beginfase zijn uitwerking niet te hebben gemist op de spelers van PSV, met name achterin. Bij de eerste de beste kans van Roda JC was het namelijk raak. Niet geheel toevallig scoorde de thuisploeg, die het vooral moet hebben van fysieke kracht, uit een hoekschop. Marcelo stond lucht te dekken en keek met verbazing toe hoe Demouge hoog boven hem uit torende en van dichtbij hard raak kopte. Echt onder de indruk van die tegengoal bleken de Eindhovenaren niet: de wake-up call leidde tot een hoger tempo en de bezoekers, waarmee Roda snel in verlegenheid werd gebracht.

Het duurde dan ook slechts zes minuten tot de gelijkmaker: Toivonen knikte raak uit een hoekschop. PSV was na de 1-1 veel beter en kwam na een dik half uur spelen verdiend op voorsprong. Met een ragfijne pass lanceerde jubilaris Mark van Bommel (300e wedstrijd in Eredivisie) de snel vetrokken Toivonen, die koel bleef tegenover Filip Kurto en beheerst afwerkte. Alhoewel onmachtig, was Roda JC door de kleine marge niet kansloos en bleef de hoop op een gelijkmaker in leven. Op slag van rust werd dat duidelijk. Enkel omdat Sanharib Malki (inzet net geblokt) en Guus Hupperts (knal op de lat) misten, stond de voorsprong bij het rustsignaal nog op het scorebord.

Wilfred Bouma leek daar kort na de hervatting de marge te vergroten. Van dichtbij kopte de verdediger via de handen van Kurto echter op de lat. PSV drukte vervolgens niet door en liep steeds verder achteruit, in de hoop via een counter de wedstrijd te beslissen. Het bleek een levensgevaarlijke tactiek. Roda JC gooide namelijk de schroom van zich af en besefte dat er alleen iets te halen viel door val in de aanval te gaan. De zwakste linie van de Eindhovenaren, de defensie, werd daardoor een aantal keer behoorlijk in de verlegenheid gebracht.

Mark-Jan Fledderus, Hupperts en Demouge waren nog voor het verstrijken van de eerste zestig minuten stuk voor stuk dicht bij de 2-2, maar dankzij handelend optreden van Boy Waterman en gebrek aan scherpte gebeurde dat niet. In de slotfase ging Roda helemaal va banque spelen. Laurent Delorge stelde Waterman andermaal op de proef en Fledderus kreeg dé uitgelezen kans op de gelijkmaker. Zijn vrije schot vloog echter een halve meter naast. Omdat PSV slordig omsprong met de gelegenheden om iets terug te doen in de tegenstoot, bleef het tot de allerlaatste minuten billenknijpen. De 2-2 leek er echter niet meer in te zitten, maar Malki zette het duel kort voor tijd op zijn kop. Na doorkoppen van invaller Mikolaj Lebedynski bezorgde de goaljesdief de thuisfans alsnog een bijzonder fijne zondagmiddag.

-

Meer nieuws

Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
3
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
23
Arjen Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
14
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties