Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Op deze manier keer ik met nog meer bagage terug bij PSV'

Laatste update:

Door QASIM HAKIM

Wie dit van tevoren had voorspeld, zou onmiddellijk worden opgenomen in een psychiatrische inrichting. Maar het blijkt alweer dat in de voetballerij alles mogelijk is. Het is het jongensboek van een 21-jarige doelman uit Veendam dat nog veel bladzijdes zal gaan tellen. Zoet: "Het was een mooie en leerzame ervaring om met het Nederlands Elftal op pad te gaan. Het heeft me nog meer motivatie gegeven om keihard te blijven werken. Bovendien zie ik mijn selectie als een beloning voor het harde werken van de afgelopen jaren. Ik heb veel in mezelf geïnvesteerd en dan is het fantastisch dat dit een plek bij de A-selectie Oranje heeft opgeleverd."

Als kind vond hij het leuk om door de modder te rollen, zoals alle leeftijdsgenootjes van de kleine Jeroen. Het jochie bedacht snel dat hij keeper wilde worden. "Ballen tegenhouden, duiken en vies worden waren voor mij de leukste ervaringen", vertelt hij een dikke vijftien jaar later. "Dat ik goed kon keepen besefte ik toen helemaal niet." Een idool had Zoet niet: "Nee, maar als we op zondagochtend gingen voetballen, dan spraken we als kleine kinderen wel eens over de Gouden Gids Divisie. Keepen in het eerste elftal van Veendam, dat zou me wel mooi lijken."

De bewustwording van eigen kunnen, en dat zijn plafond wellicht niet in Veendam lag, kwam pas toen hij geselecteerd werd voor Nederland onder 15. "Natuurlijk keepte ik al binnen de jeugdopleiding van Veendam. Dat vond ik echter niet meteen iets heel bijzonders. Ik wist dat ik goed meekon op dat niveau, maar na mijn selectie voor onder 15 bleef ik opgeroepen worden voor de vertegenwoordigende elftallen. Ik heb verschillende eindtoernooien mogen meemaken. Dat was geweldig."

Zoet werd als beloftevolle keeper op vijftienjarige leeftijd uit het hoge noorden weggehaald door PSV. "Dat was ontzettend wennen, omdat ik in een gastgezin terechtkwam. Gelukkig konden we wel met PSV en mijn school regelen dat ik op maandagmorgen vrij was, zodat ik in het weekend nog even kon teruggaan naar mijn ouders in Veendam. Bij de familie Thomassen ben ik me echter op mijn gemak gaan voelen. Ik ga nog regelmatig met deze mensen een hapje eten."

Zoet viel ook in Eindhoven al snel op. Als tweedejaars B-junior keepte hij zelfs regelmatig wedstrijden in de A1. In 2008 werd Zoet door de toenmalige hoofdtrainer Huub Stevens toegevoegd aan het eerst elftal als vierde doelman en keepte hij zijn wedstrijden in het tweede elftal. "Ik bleef progressie boeken, maar twee zware knieblessures zorgden ervoor dat mijn ontwikkeling stagneerde." Een definitieve doorbraak bleef uit, maar PSV hield vertrouwen in de beoogde doelman van de toekomst in Eindhoven en verlengde zijn contract tot medio 2014. Sinds september 2010 is Zoet bovendien de eerste keus van Cor Pot bij Jong Oranje.

"Het was voor mij echter belangrijk dat ik iedere week bij een eerste elftal zou gaan spelen", zegt Zoet, en een verhuur aan RKC in 2011 bracht uitkomst. De Groningse sluitpost heeft een geweldig seizoen achter de rug, waarin hij geen minuut miste in het keeperstricot van de Waalwijkers. RKC eindige op een negende plaats en plaatste zich voor de play-offs. "Het was een leerzaam en succesvol jaar. Persoonlijk gezien ben ik sterker geworden in het coachen en neerzetten van de verdedigers die voor me staan en in het uitkomen bij hoge ballen vanaf de zijkant. Ik heb veel te danken aan keeperstrainer Ed de Goeij."

De verwachting van de buitenwacht was dat de gegroeide Zoet bij PSV de concurrentie aan zou gaan met Przemyslaw Tyton, maar de Groninger koos opnieuw voor een verhuur aan de Waalwijkers. "Ik wil zeker nog een volledig seizoen in de Eredivisie spelen als eerste keeper", legt hij zijn beslissing uit. "De kans hierop is bij RKC groter dan bij PSV. Op deze manier blijf ik me doorontwikkelen en keer ik met nog meer bagage uiteindelijk terug in Eindhoven." Zoet maakt tot dusver in ieder geval een betere indruk bij RKC dan zijn Poolse collega bij de topclub uit de lichtstad. Er wordt zelfs gesproken over een terugkeer tijdens de winterstop: "Maar daar kan ik niets mee. Ik focus me volledig op RKC."

Jeroen Zoet is nu al een betere doelman dan Przemyslaw Tyton

Meer nieuws

'Feyenoord is dicht bij akkoord met beoogde opvolger van Arne Slot'
18
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6
Galatasaray-supporters bezetten massaal straat in Den Haag
0
Lewandowski en Fermín geven trainer Xavi best mogelijke afscheid
12
Doelpunt diep in blessuretijd tegen AS Roma gooit degradatiestrijd op zijn kop
9
Twee voormalig Eredivisie-spelers helpen Hellas Verona aan knap punt tegen Inter
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties