Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Opa' van de Premier League zet na 22 jaar punt achter profcarrière

Laatste update:

Friedel verliet de Verenigde Staten begin jaren negentig, om een profloopbaan in Europa te beginnen. Na verblijven bij Bröndby en Galatasaray keerde hij terug naar Columbus Crew in zijn vaderland. In de zomer van 1997 trok Liverpool de toen al 26-jarige doelman aan en dat was het begin van een zeer lang verblijf op Engelse bodem. Na zijn tijd bij Liverpool was Friedel jarenlang eerste keus bij Blackburn Rovers. Vervolgens stond hij drie jaar lang tussen de palen bij Aston Villa en in de zomer van 2011 verkaste hij naar Tottenham Hotspur.

Na een eerste jaar als vaste waarde maakte hij plaats voor Hugo Lloris en schikte Friedel zich in een rol als derde doelman, achter Lloris en Michel Vorm. Friedel is de prof met de meeste opeenvolgende wedstrijden in de Premier League ooit: 310 stuks tussen 14 augustus 2004 en 7 oktober 2012. Hij heeft ook meer Premier League-wedstrijden achter zijn naam staan dan welke Amerikaan ook: liefst 450 duels. De oudste prof ooit in de competitie is hij niet: dat is nog steeds John Burridge met 43 jaar, 4 maanden en 26 dagen. Mocht Friedel minuten maken in de laatste twee speelronden van dit seizoen, dan komt het record wél op zijn naam. The Spurs spelen nog tegen Hull City (thuis) en Everton (uit).

Brad Friedel kiest het goede moment om met pensioen te gaan

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties