Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Openhartige Dumfries sprak na groepsfase met psycholoog: 'Het is soms zwaar'

Laatste update:

Dumfries kende een moeizame start op het WK. Waar hij in de groepswedstrijden nauwelijks in het spelbeeld van Oranje voorkwam, vervulde hij in de achtste finale tegen de Verenigde Staten (3-1 winst) plotseling een absolute heldenrol met twee assists en een doelpunt. De kritiek op hem en het Nederlands elftal in de groepsfase 'vrat aan hem', zo erkent de rechtsback in het interview met het dagblad.

"Ik ben blij dat ik me sportief heb kunnen revancheren", zei Dumfries al direct na afloop in de catacomben van het Khalifa International Stadium. "Ik kan je wel vertellen dat de kritiek die je krijgt niet makkelijk is geweest. Je voelt dat je beter kunt dan je hebt laten zien in de groepsfase. Mentaal was het best wel zwaar om jezelf eroverheen te zetten." Daags na de zege geeft de rechtsachter van Internazionale aan dat het mentale aspect cruciaal is in het topvoetbal.

"Ik heb de juiste mensen om me heen die me helpen. Met sportpsychologe Annemieke Zijerveld heb ik de afgelopen dagen contact gehad via Zoom. Die ken ik al sinds mijn tijd bij Sparta. Er zit misschien een beetje taboe op om daarover te praten. Het is niet altijd gemakkelijk om voetballer te zijn, het doet wel wat met je. Je wilt belangrijk zijn, je wilt het beste doen voor het team. Daarvoor is een bepaalde mentale weerbaarheid ook heel belangrijk."

"Het is belangrijk om mentaal in orde te zijn", vervolgt Dumfries. "Ik ben er eerlijk over dat het best moeilijk was. Maar goed, dan moet je de innerlijke rust vinden om terug te keren naar de basis. Daar helpt zij mij bij en daar ben ik dankbaar voor. Het is misschien moeilijk om er voor uit te komen, maar het is part of the game. Ik ben blij dat ik nu de innerlijke rust had om belangrijk te zijn voor het team. Het is een onderbelicht aspect. Wij zijn ook kwetsbaar. In dat opzicht denk ik dat je door er open voor te staan, anderen kunt stimuleren om hulp te zoeken als je die nodig hebt."

WK
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten

Meer nieuws

'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
1
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
14
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
12
Rick Karsdorp afgemaakt door Italiaanse media na cruciale fout: 'Ongeschikt'
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties