Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Opgebloeide Jesse Lingard overwoog tijdelijk te stoppen met voetballen

Laatste update:

Het interview met Lingard werd al in januari opgenomen, maar wordt nu pas naar buiten gebracht. Inmiddels heeft de middenvelder de mentale problemen een plekje kunnen geven en lijkt hij aan zijn tweede jeugd bezig bij West Ham, waar hij negen keer scoorde sinds hij in januari op huurbasis overkwam van Manchester United. "Ik heb wedstrijden gehad waarbij ik het prima vond om op de bank te zitten", vertelt Lingard. "Zo ben ik niet. Ik zei laatst tegen mijn broer: 'Weet je nog dat ik het prima vond om op de bank te zitten?' Ik hoefde niet te spelen omdat de geest er niet was. Ik was helemaal niet gefocust. Ik dacht alleen maar aan andere dingen en kropte alles op. Dat werkt niet als je wilt presteren als voetballer."

En dus besloot Lingard openlijk over zijn gevoelens te spreken in de hoop dat zich een kentering voor zou doen. Dat lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen nu de middenvelder plots weer in beeld is voor de Engelse nationale ploeg. "Het voelt alsof je niet dezelfde persoon bent. Ik had het gevoel dat ik Jesse Lingard niet was. Zelfs tijdens wedstrijden had ik het gevoel dat het spel me gewoon voorbij ging. Alsof ik er niet bij wilde zijn. Het was heel gek. Ik heb me vervolgens opengesteld bij United en verteld wat ik doormaakte, wat mijn moeder doormaakte. Ze zijn er altijd om mij te helpen."

"Ik heb het gevoel dat lockdown me op een bepaalde manier heeft veranderd", gaat Lingard verder. "Ik keek oude wedstrijden van het WK terug en dacht: ja, dat is de echte Jesse Lingard. Vorig seizoen had ik het gewoon helemaal niet en dat kon je zien. Mijn broer, die bij mij woont, zag dat ook. Hij maakte een video van mij waarop te zien is dat ik op de bank lig en drie minuten voor mij uit staar. Hij dacht: wat maakt hij door? Hij heeft het gewicht van de wereld op zijn schouders. En zelfs hij wist toen niet wat ik doormaakte."

Lingards moeder heeft het grootste gedeelte van haar leven met een depressie gekampt en werd daar vorig jaar in Londen aan behandeld, waarna Lingard de zorg voor zijn broer en zus op zich nam. "Ik heb het gevoel dat ik heb geleerd dat als je je openstelt, je je als een vlinder voelt. Geloof dat je kunt vliegen. Het is een geweldig gevoel. Gelukkig heb ik dat allemaal achter me kunnen laten en kan ik me concentreren op het voetbal en mijn familie."

Denk jij dat Jesse Lingard meegaat naar het EK met Engeland?

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
127

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties