Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Opleiding Heerenveen blijft maar gaan: 'Hij is al vergeleken met Rijkaard'

Laatste update:

Hans Schrijver, die aan het hoofd staat van de opleiding van sc Heerenveen, is trots. Hij zegt in het Friesch Dagblad dat de transfers van Ziyech, Basacikoglu en Sinkgraven financieel goed zijn voor de club, maar allereerst beloningen zijn voor de spelers. "Anderzijds krijgt de club door zo'n transfer ook de bevestiging dat het goede dingen doet in de jeugdopleiding", aldus Schrijver.

"Al is de belangrijkste beloning voor een club natuurlijk dat spelers doorstromen naar het eerste elftal", werpt hij zelf op. Assistent-trainer Johnny Jansen zegt dat aan Ziyech en Sinkgraven al heel vroeg te zien was, dat ze bovengemiddeld veel talent hadden. "Vooral aan de bal staken ze er bovenuit. Dat is echter niet voldoende om te top te halen. Ik ken genoeg jongens die op dezelfde leeftijd net zulke exceptionele talenten leken, maar het later niet redden."

Jansen zegt ook dat er weer nieuwe talenten aan zitten te komen bij de Friezen. Als voorbeeld noemt hij Jerry St. Juste, die recent aansloot bij het eerste. "Jerry heeft echt enorm veel kwaliteit. Hij is al eens vergeleken met Frank Rijkaard. Dat gaat me nog wat ver, maar inschuiven zoals Rijkaard kan hij wel. Hij is een fysiek sterke atleet die ook goed kan voetballen. Hij heeft gelijkenissen met Terence Kongolo van Feyenoord", vindt de assistent van Heerenveen.

Jukka Raitala
Wie het niet redde bij sc Heerenveen, is Jukka Raitala. De Finse verdediger kwam zo'n tweeënhalf jaar geleden binnen bij de club, maar gedijde er niet. Zijn contract werd een paar dagen geleden definitief ontbonden. Dwight Lodeweges zegt in Voetbal International dat Raitala zich niet meer zo goed voelde. "Het klopt dat hij een beetje met zijn ziel onder zijn arm liep. In goed overleg zijn we tot een oplossing gekomen. Als vervanger hebben we Robert van Koesveld aangetrokken van Ajax", aldus de trainer.

SC Heerenveen levert opvallend veel goede spelers af uit de opleiding

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties