Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Opnieuw leidt een standbeeld van Cristiano Ronaldo tot flinke opschudding

Laatste update:

Waar eerdere standbeelden van Ronaldo tot hoongelach leidden vanwege bijvoorbeeld gebrekkige gelijkenis, is er met het nieuwe beeld in India op het eerste oog niets mis. Het gouden beeld is bedoeld als eerbetoon voor de steraanvaller en om jonge mensen in de regio te inspireren. Die boodschap blijkt niet geheel over te komen op de plaatselijke bevolking, want volgens het Indiase persbureau IANS braken direct na de onthulling protesten uit.

Tegenstanders van het beeld zwaaiden met zwarte vlaggen. "Ik ben heel teleurgesteld om te zien dat Ronaldo een standbeeld heeft gekregen", aldus een local in Goa, die liever zou zien dat een bekende voetballer uit India vereerd zou worden. "Leer trots te zijn op onze eigen iconen zoals Samir Naik en Bruno Coutinho." Dat is niet het enige punt van kritiek op het beeld, want veel lokale bewoners wijzen op het koloniale verleden van Portugal.

Goa viert dit jaar zijn 60ste verjaardag na het behalen van de onafhankelijkheid. De deelstaat wist zich pas veertien jaar na de rest van India te ontworstelen aan de Portugese overheersing. Dat juist dit jaar een beeld in Goa wordt geplaatst van een Portugees, voelt voor sommigen als een belediging. "Dit is heiligschennis en wij veroordelen dit", aldus een protestant.

Het borstbeeld van Ronaldo op Madeira dat in 2018 werd vervangen.

Het is als vermeld zeker niet voor het eerst dat een beeltenis van Ronaldo wereldnieuws wordt. Zo leidde het borstbeeld dat op zijn geboorte-eiland Madeira werd geplaatst tot internationaal hoongelach, omdat het een misvormd gezicht zou hebben. In 2018 werd het beeld, dat staat op het vliegveld in Funchal, vervangen. Een ander beeld van Ronaldo op Madeira leidde daarvoor óók tot opschudding vanwege een grote bobbel in zijn broek.

Het beeld van Ronaldo op Madeira met de beruchte bobbel in de broek.

Meer nieuws

Liveblog huldiging PSV: Guus Meeuwis brengt speciaal kampioensnummer ten gehore
15
De Telegraaf verwacht snelle deal voor Ajax: 'Zijn salaris vormt geen obstakel'
13
Feyenoord haalt ook tweede zoon van oud-Oranje-international naar Varkenoord
0
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties