Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oranje kent valse start met nederlaag tegen Tsjechië

Laatste update:

Bondscoach Guus Hiddink greep terug op het 5-3-2-systeem waarmee Oranje in Brazilië succes boekte en Dirk Kuyt werd het kind van de rekening: hij werd vervangen door extra verdediger Joël Veltman. De bondscoach wilde eenzelfde start als in Bari tegen Italië voorkomen, maar zal wederom niet tevreden zijn. Tsjechië liet in het eerste kwart zien absoluut niet bang te zijn en dwong een serie hoekschoppen af. Na 22 minuten kwam het thuisland zelfs op voorsprong in de Generali Arena.

David Lafata legde de bal op de rand van het strafschopgebied klaar voor Borek Dockal en die haalde verwoestend uit: 1-0. Nederland schrok van de openingstreffer en was even helemaal de kluts kwijt, maar na 26 minuten had Georginio Wijnaldum de 1-1 kunnen maken: de middenvelder van PSV verprutste echter een goede voorzet van Daley Blind. Hiddink zag zich genoodzaakt om na 38 minuten al in te grijpen: de ongelukkige Veltman werd naar de kant gehaald voor Luciano Narsingh.

Oranje ging daardoor weer 4-3-3 spelen en kreeg in de eerste helft nog twee goede kansen: Petr Cech had moeite met een schot van Memphis Depay en Narsingh kreeg de bal er van dichtbij ook niet in. Tien minuten na rust was het wel raak: Blind gaf de bal na een afgeslagen hoekschop voor en vond het hoofd van Stefan de Vrij, die tegendraads raak kopte. Oranje, dat onder anderen Ron Vlaar, Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben moest missen, gaf direct hierna weer twee kansen weg.

David Lafata dwong Jasper Cillessen tot een redding en na een klein uur mikte Vladimir Darida een meter naast. Oranje voelde echter dat er meer te halen viel en drong de tegenstander wat meer terug. Een kopbal van Depay was echter het enige wapenfeit in het restant van de eerste kwalificatiewedstrijd in Groep A en in de 91e minuut werd het nog 2-1. Janmaat kopte een voorzet tegen zijn eigen paal en Vaclav Pilar tikte binnen. Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 10 oktober voor het eerst in eigen land, tegen Kazachstan.

-
Nederland herstelt zich later in de EK-kwalificatiereeks wel

Meer nieuws

Chelsea laat aan de hand van magistrale Palmer geen spaan heel van West Ham
0
Luuk de Jong grapt over zaakwaarnemersrol om selectie PSV intact te houden
5
Earnest Stewart steelt de show met zijn dansmoves in kleedkamer van PSV
0
Live meepraten in de Bundesliga: Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen
0
Live meepraten in de Premier League: Liverpool - Tottenham Hotspur
3
PSV-supporter verliest vingers door vuurwerkbom die in zijn hand ontploft
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties