Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oranje Leeuwinnen weren zich kranig en zijn dicht bij knock-outfase

Laatste update:

Bij Oranje was het vooral de vraag wie in de spits zou beginnen, daar eerste keus Vivianne Miedema door een slepende blessure niet is afgereisd naar Australië en Nieuw-Zeeland en diens vervanger Lineth Beerensteyn in het openingsduel tegen Portugal geblesseerd raakte. Laatstgenoemde verliet het stadion op krukken, maar lijkt later dit toernooi wel weer inzetbaar. Katja Snoeijs kreeg tegen Amerika de voorkeur in de punt van de aanval naast Lieke Martens.

Oranje wist op voorhand dat het een lastige wedstrijd tegemoet ging, daar de ploeg vier jaar geleden in de WK-finale onderuitging tegen de Verenigde Staten en ook op de meest recente Olympische Spelen niet was opgewassen tegen de voetbalgrootmacht. Ook ditmaal leek Nederland in de beginfase overlopen te worden, daar Amerika fel druk zette en Oranje vanaf het beginsignaal bij de strot greep.

De ploeg van Jonker vocht zich naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd en kwam er zelf ook mondjesmaat uit, wat na een kwartier leidde tot de openingstreffer. Na goed voorbereidend werk van Martens en Victoria Pelova was het aan Roord om de score te openen met een inzet in de verre hoek: 0-1. Tegenvaller in het eerste bedrijf was het afhaken van Stefanie van der Gragt. De verdediger raakte geblesseerd en bleef halverwege het duel achter in de kleedkamer.

Haar afwezigheid liet zich met name na een uur voelen, toen Amerika de zoveelste corner mocht nemen en raak kopte via Lindsey Horan. De ploeggenote van Daniëlle van de Donk bij Olympique Lyon troefde de Nederlandse speelster af en bracht de stand gelijk. Oranje kwam vervolgens meer en meer onder druk te staan, maar hield knap stand. Aanstaande dinsdag (09.00 uur) speelt Oranje de derde en laatste groepswedstrijd tegen Vietnam, waar de achtste finale kan worden veiliggesteld.

Meer nieuws

Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
24
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
13
Ten Hag krijgt voor de verandering goed nieuws uit ziekenboeg van Man United
4
'Ajax en Potter financieel akkoord; nog slechts één struikelblok op tafel'
73

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties