Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oranje maakt afgang Brazilië compleet en wordt derde

Laatste update:

Nederland begon bijzonder scherp en gretig aan de wedstrijd en Oranje kwam al na een paar minuten spelen al op voorsprong. Arjen Robben snelde over rechts de verdediging voorbij en mandekker Thiago Silva, die bij Brazilië was teruggekeerd van een schorsing, trok aan de noodrem. Omdat het vasthouden werd ingezet buiten het strafschopgebied leek het een vrije trap plus een rode kaart te moeten worden, maar scheidsrechter Djamel Haimoudi (die een bijzonder matige indruk maakte) besliste helemaal anders. Het werd een strafschop en een gele kaart; aanvoerder Robin van Persie schoot de penalty onberispelijk binnen.

Tien minuten later werd het 0-2 en opnieuw stond de bij vlagen ongrijpbare Robben, genomineerd voor de Gouden Bal als beste speler van het toernooi, aan de basis. De vleugelspeler gaf de bal mee op rechts en de voorzet werd door de zwak spelende David Luiz zomaar in de voeten van Daley Blind gekopt. De Ajacied nam aan en met rechts hamerde hij het ding binnen. Voor Brazilië dreigde, net als in het duel met Duitsland (1-7), een enorme afstraffing, maar de ploeg van Luiz Felipe Scolari wist zich iets te herpakken in het restant van de eerste helft.

Oscar, de enige Braziliaan die goed speelde, probeerde zijn ploeg te inspireren, maar meer dan een hachelijk moment voor het doel van Jasper Cillessen (David Luiz ging langs de bal) leverde het niet op in het eerste bedrijf. Ook na rust was het niet bijzonder wat de Brazilianen lieten zien, maar de Zuid-Amerikanen lieten wel merken zich niet zonder slag of stoot over te geven. Het thuisland speelde met het mes tussen de tanden en had het niet zelden gemunt op de ledematen van de Nederlanders, die op de counter loerden.

Als Brazilië al eens gevaarlijk werd, kon Nederland altijd rekenen op centrumverdedigers Vlaar en De Vrij. De twee speelden net als in de eerdere wedstrijden op het toernooi voortreffelijk en Brazilië kon de opening maar niet vinden. Die opening voor Brazilië kwam ook niet na een actie van Oscar, die in het strafschopgebied over het been van Daley Blind ging. Blind raakte Oscar wel degelijk en de Ajacied moest zelfs met een blessure van het veld, maar de leidsman gaf de Braziliaan een gele kaart voor een fopduik.

Haimoudi floot dus een belabberde wedstrijd en dat toonde hij ook in de slotfase weer aan. Robben werd in het strafschopgebied omver geduwd door Fernandinho, maar de scheidsrechter liet het gaan. Toen Thiago Silva uit leek te glijden en Van Persie de bal klaarlegde voor Robben, hanteerde de Algerijn wel de fluit. In de blessuretijd werkte Georginio Wijnaldum nog de 0-3 binnen, waarna bondscoach Louis van Gaal van de gelegenheid gebruikmaakte om Michel Vorm speeltijd te gunnen. Alle 23 selectiespelers van Oranje zijn zodoende in actie gekomen op het WK. Overigens kwam Wesley Sneijder niet in actie tegen Brazilië: hij haakte geblesseerd af bij de warming-up.

-

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
6
Komst Potter naar Ajax onwaarschijnlijk; minder twijfels over alternatief
18
Mbappé beslist niet gediend van vraag over Real Madrid direct na CL-exit met PSG
6
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
6
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
7
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties