Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oranje na zinderende slotfase naar kwartfinale

Laatste update:

Nederland nam het in Estádio Castelão niet alleen op tegen Mexico, maar moest ook af zien te rekenen met de bloedhitte. In de volle zon kon het kwik immers tot boven de dertig graden stijgen. Nederland incasseerde al na acht minuten een forse aderlating: Nigel de Jong, de aanjager op het middenveld, moest zich vanwege een liesblessure laten vervangen door Bruno Martins Indi. Na deze wissel kwam het initiatief meer in handen van Mexico en na zeventien minuten werd de eerste kans genoteerd.

Héctor Herrera schoof de bal evenwel net naast het doel van Jasper Cillessen en even later greep Ron Vlaar tijdig in, voordat de middenvelder van FC Porto gevaarlijk kon worden. Het zwetende Oranje overtuigde allerminst en leek de drinkpauze na een halfuur dan ook goed te kunnen gebruiken. Ook na deze onderbreking kon de WK-finalist van 2010 de oplossing echter niet vinden en Cillessen voorkwam met zijn been twee minuten voor rust een goal van Giovani dos Santos. Mexico speelde met zelfvertrouwen.

Een slippertje van Rafael Márquez werd El Tri echter nog bijna fataal. Arjen Robben was op weg naar de 1-0, maar werd afgestopt door Héctor Moreno. De aanvaller claimde een strafschop, maar Pedro Proença reageerde niet. Oranje incasseerde drie minuten na rust het tegendoelpunt: Vlaar kopte niet goed weg, Giovani nam de bal mee en schoot het leer in de verre hoek. Van Gaal liet Memphis Depay warmlopen en liet de PSV'er na een klein uur invallen en Oranje ging hierdoor weer 4-3-3 spelen.

Nederland was wakker geschud na de 0-1 en zocht nadrukkelijker de aanval. Guillermo Ochoa redde op fenomenale wijze op inzetten van Stefan de Vrij en Arjen Robben en Sneijder mikte net naast. Van Gaal bracht een kwartier voor tijd met Huntelaar een pinchhitter in de ploeg en hij stond aan de basis van de gelijkmaker. Huntelaar kopte de bal terug op Sneijder en die kogelde met precisie raak: 1-1. Huntelaar was zelf verantwoordelijk voor de 2-1: na een val van Robben schoot de spits van Schalke 04 Oranje vanaf de stip naar de volgende ronde.


-

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
9
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties