Oranje Onder-19 strandt in groepsfase en kan koffers pakken

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd al na acht minuten gemaakt: verdediger Damon Mirani van Ajax schoot de bal na een lage voorzet van Dani Ceballos pardoes in zijn eigen doel. Na een klein kwartier werd het ook nog bijna 0-2, ware het niet dat doelman Joël Drommel een schot van Alfonso Pedraza met zijn been keerde. Oranje had het in de eerste helft erg moeilijk en kwam amper tot mogelijkheden.

Nederland had na een kleine twintig minuten wel een strafschop moeten krijgen nadat Borja Mayoral de bal met zijn handen had geraakt, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Op slag van rust vergat diezelfde Borja er 0-2 van te maken toen hij na een mooie aanval naast schoot. In de tweede helft was Nederland meer op de vijandelijke helft te vinden en na zeven minuten werd het zelfs gelijk in het Veria Stadion.

Pelle van Amersfoort verdiende een strafschop, ging zelf achter de bal staan en liet doelman Antonio Sivera kansloos: 1-1. De spits van sc Heerenveen scoorde ook al in de eerste groepswedstrijd tegen Rusland (1-0 winst). Oranje slaagde er echter niet meer in om een tweede keer te scoren en de beste mogelijkheid was nog voor la Rojita: Borja schoot de bal na een voorzet vanaf rechts echter naast. Spanje en koploper Rusland gaan door naar de volgende ronde.