Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oranje start oefencampagne met verlies in 'Robben-duel'

Laatste update:

Bayern was na afloop van het WK 2010 boos dat Arjen Robben in de ogen van hun clubarts geblesseerd deelnam aan het toernooi. Om de inkomstenderving te vergoeden, gingen alle recettes (circa drie miljoen euro) dinsdag naar Bayern. Een feestje werd het, mede door de verloren Champions League-finale, niet. In een matig gevuld stadion leek de wedstrijd zelf wel interessant te worden, maar de fans kwamen bedrogen uit: er vielen alleen goals voor rust. Na iets meer dan een kwartier was het Toni Kroos die op mooie wijze voor de eerste treffer zorgde.

Hij mocht van zo'n achttien meter onbedreigd uithalen, waarbij Michel Vorm er niet helemaal goed aan zat en de bal met de linkerhand tegen de onderkant van de lat en zo het doel induwde. Voorafgaand aan die goal had Vorm een schot van Danijel Pranjic onschadelijk gemaakt en trof Huntelaar de voet van Hans-Jörg Butt. Lang duurde de blijheid op de tribunes niet na Kroos' treffer, want binnen een minuut joeg Huntelaar de 1-1 al binnen na een prima pass van Dirk Kuyt. Luciano Narsingh zorgde in een mum van tijd zelfs voor de voorsprong.

De aanvaller zette een counteraanval op, kreeg de bal weer terug, gaf niet af aan Kuyt en verschalkte Butt beheerst met een mooie stiftbal. In een emotieloos duel van beide kanten stond het echter snel weer gelijk, omdat Nils Petersen tegendraads raak kopte na een scherpe voorzet van Ivica Olic. Met een fors gewijzigd elftal verscheen Oranje aan de aftrap voor de tweede helft. Van Marwijk koos ervoor Vurnon Anita en Wilfred Bouma achterin aan het werk te zien, posteerde Kevin Strootman, Adam Maher en Siem de Jong op het middenveld en bracht in de voorhoede Jeremain Lens en Luuk de Jong.

Nederland moest even zoeken naar de organisatie en pas na twintig minuten kwam de eerste 'kans'. Siem de Jong legde terug op broer Luuk, maar die schoot hoog over. Lens leek even later ook op weg naar iets moois, maar leek er niet op te rekenen dat Anita hem daadwerkelijk de pass zou geven die hij ontving. Bayern creëerde, ondanks de komst van Franck Ribéry en Mario Gómez, niet veel en de wedstrijd leek langzaam weg te zakken. Met nog een kwartier op de klok kwam eindelijk de man binnen de lijnen om wie het allemaal draaide: Robben.

Terstond was het Bayern dat uitbrak via Ribéry: de Fransman omspeelde Vorm, maar bevond zich in een lastige hoek en schoot mede daardoor in het zijnet. Onder afwisselend gefluit en gejuich werd Robben bij Oranje veelvuldig gezocht, maar de buitenspeler had geen beslissende actie in huis. Gómez zorgde uiteindelijk voor een laatste opleving en doelpunt, door weg te lopen bij Jetro Willems en een pass van Ribéry in het lege doel te schuiven.

Bekijk hier de samenvatting van Bayern München - Nederland:

Bert van Marwijk is wijzer geworden van deze oefenwedstrijd

Meer nieuws

Weer een optie minder voor Bayern: Lopetegui akkoord met Premier League-club
0
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
31
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
2
Liverpool-ster verwijdert plots alle clubgerelateerde foto's van Instagram
15
Feyenoord ziet nieuwe rol voor Bosschaart na topseizoen met FC Dordrecht
5
Dure Barça-aankoop is zwaar ontevreden over Xavi en hint op zomers vertrek
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties