Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje vergroot haar titelkansen als Van der Sar meegaat

Laatste update:

Hoewel hij na het EK had aangegeven er mee te gaan stoppen, zegt iets hem diep van binnen dat hij nog wel mee wil naar Zuid-Afrika. Zo heeft hij onlangs nog aangegeven er nog wel eens over na te willen denken. Toen schoot het volgende bij mij naar boven: Bert Van Marwijk, doe er alsjeblieft alles aan om deze geweldenaar te overtuigen om mee te gaan! Over de kwaliteiten van deze man kan niemand twijfelen, want ook op 39-jarige leeftijd is Van der Sar één van de betere keepers die de voetbalwereld op het moment kent. Ondanks dat wilt men Maarten Stekelenburg liever hebben. De reden die daar het meest voor wordt gegeven is het volgende: hij stond bijna de gehele kwalificatie onder de lat en dus is het niet eerlijk tegenover Maarten Stekelenburg als Van der Sar alsnog meegaat. Kom op mensen, we willen toch wereldkampioen worden!? Dit is de keiharde voetbalwereld en wij doen hier niet aan liefdadigheid of eerlijkheid. Niet dat Stekelenburg een slechte keeper is, integendeel, maar Van der Sar heeft zoveel meer ervaring en speelt al zo lang mee op het allerhoogste niveau. Van der Sar heeft dat extra's wat wij heel goed kunnen gebruiken met onze mindere verdediging.

Op het afgelopen EK leek het erop alsof het Nederlands elftal Italië en Frankrijk had weggespeeld, maar die enigszins geflatteerde uitslagen zijn toch echt tot stand gekomen dankzij de briljante reddingen van Van der Sar. Ik kan me de vrije trap van Andrea Pirlo nog heel goed herinneren. De stand was toen 2-0 in het voordeel van Oranje en Italië begon steeds meer op gang te komen. Na een overtreding op een gevaarlijke plek ging Pirlo achter de bal staan. Hij krulde de bal geweldig naar de hoek en de Italianen leken hem al te tellen. Dat bleek tevergeefs. Waar bijna geen enkele keeper iets aan die bal kon doen, lukte het Van der Sar toch om de bal net uit de hoek te halen. Na een vlijmscherpe counter scoorde Giovanni van Bronckhorst een minuut later de derde treffer voor Nederland. In de meeste gevallen zou het 2-1 staan en zou de druk heel erg hoog worden, maar het werd uiteindelijk toch 3-0 en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Italië had in diezelfde wedstrijd talloze kansen, maar dankzij uitstekende reddingen van Van der Sar is de eindstand 3-0 geworden. De wedstrijd had qua kansen een gelijkspel verdiend.

Ook tegen Frankrijk hadden we zeker niet meer kansen dan onze tegenstander. En ook in deze wedstrijd wonnen we ruim. Na de 1-0 van Dirk Kuyt werden we net als tegen de Italianen hevig onder druk gezet. Vooral de verdediging wist niet meer wat te doen en dat resulteerde in een aantal goede kansen voor Les Bleus. Dankzij een paar voortreffelijke safes van Van der Sar en een aantal goede counters wonnen we ook ruim tegen Frankrijk: 4-1. Als 'Steek' op die momenten onze doelman was geweest, dan hadden wij het nog heel erg moeilijk gekregen in de eerste ronde. De druk wordt tegen dat soort landen op een gegeven moment zo hoog dat je het team op sleeptouw moet kunnen nemen. De ervaring en dat extra's kan hij (nog) niet brengen.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil onze aanvallers die voor de goede doelpunten hebben gezorgd niet tekort doen. Maar men vergeet hoe Van der Sar ons op sommige momenten uit het dode punt heeft geholpen. Op het moment van de wedstrijd zelf begrijp ik dat je je dat niet meteen realiseert en de aanvallers als helden beschouwt. Maar als je de beelden terugziet is het duidelijk te zien dat hij eigenlijk de man was die de doorslag gaf. En dan heb ik het niet alleen over zijn fenomenale reddingen, ik heb het ook over zijn geweldige manier van coachen. Hoe hij voortdurend bezig was met het neerzetten van de verdediging is ronduit indrukwekkend om te zien.

Het is bekend dat Nederland vergeleken met andere favorieten een mindere verdediging heeft. Ja, het zijn goede spelers die hun mannetje over het algemeen wel kunnen staan, maar de absolute wereldtop is voor hen te hoog gegrepen. Dat probleem wordt naar mijn insziens een heel stuk minder als Van der Sar meegaat. Onze verdedigers zullen tegen toppers als Lionel Messi en Fernando Torres ongetwijfeld een steekje laten vallen, maar als we daarachter Van der Sar nog hebben staan wordt het voor hen alsnog een heel karwei om te scoren. Ik kijk in ieder geval met een veel beter gevoel dan als we daar Stekelenburg hebben staan die nog geen ervaring op internationaal topniveau heeft. Met Van der Sar in het doel wordt de zwakte in de verdediging uitstekend gecompenseerd met de geniale keeperskwaliteiten van Van der Sar.

Ook qua ervaring zal Van der Sar heel belangrijk zijn. De spelers van het Nederlands elftal, ervan uitgaand dat Clarence Seedorf en Ruud Van Nistelrooij niet meegaan, kunnen één voor één niet tippen aan zijn CV. Hij heeft al zoveel ervaring op Europees topniveau waardoor hij onze spelersgroep iets kan bijbrengen. Ook kan hij onze verdediging op gang helpen door ze aan te moedigen en te coachen. De verdedigers die wij tot onze beschikking hebben kijken allen op van deze grootheid. Ook voor Stekelenburg heeft het zijn voordelen. Op keepersgebied is hij nog lang niet zo goed als Van der Sar en hem kennende zal hij Stekelenburg nog wel het één en ander bij willen leren. Het excuus dat het met het oog op de toekomst slecht is voor Stekelenburg is dus onzin. Bovendien willen we nu een prijs zien, wie na het WK onder de lat staat zien we dan wel weer.

Van der Sar is dus niet alleen kwalitatief gezien heel erg goed, ook zijn mentaliteit en ervaring zullen van doorslaggevende waarde kunnen zijn. Met zo'n fenomeen in je team heb je zo veel meer kans op slagen dan met iemand die nauwelijks ervaring op Europees topniveau heeft. Door hem mee te nemen wordt onze zwakke punt, de verdediging, ook een stuk sterker. Van Marwijk, ik smeek het je: neem in naam van Oranje Van der Sar mee!

Meer nieuws

Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
3
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
1
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
10
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties