Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oranje wacht af na simpele overwinning in Astana

Laatste update:

Bij het Nederlands elftal haakte keeper Jasper Cillessen vlak voor de aftrap af met rugproblemen, waardoor Tim Krul startte als doelman. Bondscoach Danny Blind stelde daarnaast drie debutanten op: Kenny Tete, Virgil van Dijk en Anwar El Ghazi. De laatste werd veel gezocht in de openingsfase, die werd gekenmerkt door twee snelle gele kaarten (Yuri Logvinenko en Daley Blind). El Ghazi probeerde het met een schot uit de draai en een kopbal van dichtbij, maar beide keren trof de Ajacied geen doel.

Op slag van rust kreeg El Ghazi zijn derde kans, weer was het niet raak, maar toen dat gebeurde was het al wel 0-1 in het voordeel van Oranje. Nederland, dat weinig moeite had met Kazachstan, kwam op voorsprong via Georginio Wijnaldum. De middenvelder van Newcastle United vond ruimte, haalde uit met links en schoof de bal in de onderhoek. Even daarvoor had Memphis Depay het Nederlands elftal al op voorsprong moeten zetten, maar na een handig passje van de slecht spelende Daley Blind werkte hij de bal naast.

Kazachstan kwam er geen moment uit, maar de 0-1 ruststand was voor Oranje nog wel een gevaarlijke. Direct na pauze kwam echter de 0-2 op het bord te staan en dat was een heerlijke treffer. Na een fraaie combinatie via Klaas-Jan Huntelaar, tot dat moment onzichtbaar, schoot Wesley Sneijder de bal hard in de verre hoek.

Het thuisland speelde dus bijzonder weinig klaar en leek bij 0-2 wel uitgespeeld, maar plots werd het gevaarlijk voor de neus van Krul. Logvinenko miste met zijn hoofd een dot van een kans. In de slotfase zette bondscoach Blind, noodgedwongen, weer een debutant in. Krul raakte geblesseerd en daardoor moest Jeroen Zoet, de derde keeper van Oranje, van de bank komen. Zoet kreeg weinig meer te doen, maar werd in de allerlaatste van de seconde nog verslagen bij een intikker van Islambek Kuat. Bij Oranje viel Robin van Persie nog in: die paar speelminuten betekenden voor Van Persie wel zijn honderdste interland.

-
Denk je dat Oranje zich nog plaatst voor het EK?

Meer nieuws

Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
1
Live meepraten in de Europa League: AS Roma - Bayer Leverkusen
0
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
21
'Zinédine Zidane voldeed niet aan één kraakheldere eis van Bayern München'
5
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Tottenham Hotspur
6
'Mohamed Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
11

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties