Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oranje zonder franje heeft ticket voor WK te pakken

Laatste update:

Dat Andorra, de nummer 205 van de voetbalranglijst, verslagen zou worden was op voorhand eigenlijk al wel duidelijk. De ploeg won slechts een keer in de historie een officiële wedstrijd (in 2004, 1-0 tegen Macedonië) en in de huidige kwalificatiereeks was de voetbaldwerg nog doelpuntloos. Oranje wist dat het bij een zege officieus geplaatst was voor het WK en bij puntverlies van Roemenië bij Turkije zelfs officieel, dus met dat in het achterhoofd trok het Nederlands elftal vanaf het beginsignaal van leer.

Althans, dat was de bedoeling. Uiteraard had Nederland meer balbezit en uiteraard trok Andorra een handbalverdediging op voor het eigen doel, maar de aanvallende machteloosheid van het team van bondscoach Louis van Gaal was schrijnend. In alle eerdere duels met Andorra scoorde Nederland voor rust minimaal twee keer en dat lukte nu niet. Oranje creëerde namelijk helemaal niets en de amateurs van Andorra hielden in de eerste 45 minuten eenvoudig stand (0-0).

Bondscoach Van Gaal wist dat er iets moest veranderen en hij ruilde verdediger Jetro Willems in voor middenvelder Adam Maher. Directe aanleiding voor het openingsdoelpunt was het niet, maar feit was wel dat Robin van Persie even na de pauze scoorde. De wedstrijd verdiende geen doelpunt van grote schoonheid, maar de manier waarop Van Persie de bal in de bovenhoek krulde was fantastisch. Even later tikte hij van dichtbij ook de 0-2 binnen en dat was zijn 38e goal voor Oranje. Met zijn treffers passeerde hij Dennis Bergkamp op de ranglijst van de topscorers aller tijden voor Oranje.

Alleen Patrick Kluivert heeft er nog meer gemaakt dan Van Persie; de man die tegenwoordig assistent is van Van Gaal maakte er veertig. De spits van Manchester United zal gedacht hebben aan het record, maar verder dan twee opwellingen zou de man in vorm niet komen. Het duel in het bergstaatje kan uit het geheugen worden gewist, Nederland gaat naar het WK en daar was het allemaal om te doen.

-
Had jij verwacht dat het zo moeizaam zou gaan tegen Andorra?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
7
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties