Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oranje zorgt met blamage in Montenegro voor ultieme climax tegen Noorwegen

Laatste update:

Zo'n tweehonderd Nederlandse fans hadden de moeite genomen om af te reizen naar Montenegro en leken daarmee de grote winnaars te worden, daar zij de laatste fans waren die Oranje dit jaar live in actie zouden zien. Door de nieuwe coronamaatregelen zijn er komende dinsdag in De Kuip geen supporters welkom. Van Gaal koos tegen Montenegro voor een voorhoede met Arnaut Danjuma, Memphis Depay en Donyell Malen. Laatstgenoemde diende op de rechtsbuitenpositie als vervanger van de geblesseerde Steven Berghuis. Verder vormde de basiself van het Nederlands elftal geen verrassingen. Marten de Roon maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie en werd door Van Gaal op de tribune geposteerd.

Oranje begon met een veldoverwicht aan het duel en poogde de thuisploeg in het eerste kwartier meteen bij de strot te grijpen, maar moest toezien hoe de eerste kans van het duel voor de Montenegrijnen was. Na een miscommunicatie tussen Virgil van Dijk en Justin Bijlow kon Vladimir Jovovic tussen beide komen. Zijn schot eindigde in het zijnet. Aan de andere kant was het halverwege de eerste helft wel raak. Na een overtreding van Marko Jankovic op Davy Klasssen legde Carlos del Cerro Grande de bal op de stip. Memphis Depay wist zich wel raad met het buitenkansje en liet doelman Martija Sarkic kansloos: 0-1. Het betekende de negende rake strafschop van Depay in het shirt van Oranje, waarmee hij het record overneemt van Ronald Koeman, die acht keer raak schoot vanaf de stip.

Montenegro weerde zich kranig in het eerste bedrijf en noteerde zelfs een aantal kansen. Een kopbal van Milutin Osmajic ging over en een schot van Marko Jankovic vanaf de rand van de zestien kon worden gekeerd door Bijlow. Namens Nederland had Danjuma de mogelijkheid om de score te verdubbelen. De linksbuiten na een goede aanval haalde ineens uit na een voorzet van Malen, maar schoot rakelings naast. In de slotfase van de eerste helft schreeuwde Montenegro tevergeefs om een strafschop, toen Dumfries de bal van dichtbij op de hand gekopt kreeg. Van Gaal had vervolgens genoeg gezien van Malen, die bij aanvang van de tweede helft werd vervangen door Steven Bergwijn.

De aanvaller van Tottenham Hotspur zag hoe de score tien minuten na rust op schitterende wijze werd verdubbeld door Depay. De spits werkte een harde voorzet van Denzel Dumfries achter het standbeen binnen bij de eerste paal: 0-2. Het betekende voor Depay zijn veertiende treffer in WK-kwalificatiewedstrijden, waarmee ook dat record vanaf nu in zijn handen is. Nederland nam na de tweede treffer beduidend gas terug en kwam nog maar mondjesmaat voor het doel van Montenegro, zonder echt gevaarlijk te worden. Een schot van Bergwijn kon worden geblokt en een rush van Dumfries eindigde in het zijnet.

Van Gaal bracht in het laatste kwart Teun Koopmeiners, Noa Lang en Ryan Gravenberch binnen de lijnen en zag Stefan de Vrij rakelings over koppen op aangeven van Bergwijn. Totaal uit het niets kwam Montenegro niet veel later terug in de wedstrijd. Ilija Vukotic liep weg uit de rug van De Vrij, omspeelde Bijlow en plaatste de bal in het lege doel: 1-2. Tot overmaat van ramp was het vier minuten later weer raak. Na een voorzet van Risto Radunovic liet Daley Blind zich kinderlijk eenvoudig aftroeven in de lucht door Nikola Vujnovic, die raak kopte in de linkerhoek: 2-2.

-

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
115
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties