Orkaan Manchester City laat weinig heel van kansloos AC Milan

De spelers leken helemaal niet meer terug te komen voor de tweede helft, omdat er buiten het stadion in Pittsburgh een orkaan raasde die wel erg dicht bij kwam. Om de veiligheid van de spelers en de supporters te garanderen zou de wedstrijd afgelast worden, zo was de verwachting, maar er werd besloten om na een onderbreking van twintig minuten extra na de rust alsnog verder te gaan. Daar zullen de spelers van Milan van gebaald hebben: de Italianen werden in het eerste halfuur van de mat geveegd door City, dat op voorsprong kwam via Stevan Jovetic. De Montenegrijn werd bediend door Jesús Navas en ramde de bal in de korte hoek.

Nog geen twee minuten hierna werd het al 2-0, toen Gaël Clichy wel erg eenvoudig doorbrak aan de rechterkant en de bal laag voor trok. De aanname van Scott Sinclair was moeizaam, maar de aanvaller wist de bal toch bij zich te houden en schoot de 2-0 binnen. Stephan El Shaarawy verprutste hierna een kans om wat terug te doen en dat werd afgestraft door Navas, die er 3-0 van maakte. Zijn volley werd van richting veranderd door Andrea Poli, waardoor Michael Agazzi een antwoord schuldig moest blijven.

City stond een jaar geleden na 36 minuten met 5-0 voor tegen Milan en maakte nu dus opnieuw gehakt van de Italianen. City hield het ditmaal in de eerste helft bij vier goals in 27 minuten tijd: Kelechi Ihenacho kreeg teveel ruimte in het vijandelijke strafschopgebied, waardoor hij de bal binnen kon punteren. Kort voor rust deed Sulley Muntari met een intikker nog wel iets terug, maar meer dan een eretreffer bleek dit niet te zijn. De teams kwamen na ruim een halfuur terug voor de tweede helft en in dit bedrijf gebeurde niet veel meer. Er werd nog wel een keer gescoord: Jovetic bracht de eindstand met zijn tweede goal van de avond op 5-1. Vorig jaar eindigde het duel tussen City en Milan overigens in 5-3.