Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Overmars betreurt 'dramatisch dossier': 'Dan is hij 30 miljoen euro waard'

Laatste update:

Overmars denkt dat de interesse vanuit Lyon in Onana serieus is. "Peter Bosz kent hem natuurlijk. Hij is een top vijf-keeper in Europa. Als je alle keepers neerzet, komt hij op plek vijf of zes", oordeelt hij in gesprek met Voetbal International. "Dat ze hem proberen vast te leggen, snap ik, want zodra zijn handtekening staat, schiet zijn waarde omhoog omdat hij een heel goede keeper van 25 jaar is. Dat is een beetje de situatie, maar het kan niet zo zijn dat het kwartje helemaal de negatieve kant op valt voor ons."

Ajax houdt vast aan een transferbedrag van tien miljoen euro voor de doelman uit Kameroen en dat is voor alle clubs met voorzichtige of serieuze interesse een groot obstakel. Hij staat immers nog maar een jaar op de Amsterdamse loonlijst, zit vanwege zijn doping-affaire een schorsing tot 4 november uit en bovendien wil hij in januari volgend jaar deelnemen aan de Afrika Cup. Dat betekent dat hij komend seizoen hooguit vier tot vijf maanden inzetbaar is.

"Natuurlijk is het in het complexe geval van Onana best lastig om het juiste bedrag te bepalen", erkent Overmars. "Als een club vertrouwen in je stelt en je daarvoor al vastlegt, moet je misschien zelf als speler ook zeggen: 'Ik ga niet naar Afrika Cup'. Dan zou ik me verplicht voelen niet naar Afrika Cup te gaan. Voor een club is dat ook prettiger." Hij snapt dat clubs 'willen profiteren' van de situatie rondom Onana en de, door omstandigheden, lagere transferwaarde. "Dat snap ik en dat zou ik andersom misschien ook wel doen. Voor sommige clubs is het ook een mogelijkheid om deze keeper vast te kunnen leggen."

"Want als hij langer onder contract staat en niet geschorst is, is hij dertig miljoen waard. Als ik het was, had ik juist snel gehandeld. Je kan zes maanden wachten, dan kan-ie transfervrij tekenen. Maar dan komen ook heel andere clubs en heb je veel meer concurrentie. Moet je dat willen? Een transfervrije keeper zijn die erbij gepakt wordt?" Overmars omschrijft de situatie rondom Onana als 'een dramatisch dossier' en snapt dat Onana 'een keer weg wil', zeker na ruim vijf jaar bij Ajax. "En normaal is een speler dan al vertrokken, André was in een normale situatie ook al weggeweest. Dan was het een goed traject."

Overmars staat in 'het aparte dossier' van Onana nergens meer van te kijken. "We hebben hem gesteund in de dopingzaak en ook gezegd we betalen hem gewoon door. Hij zegt dan 'nee' op ons voorstel tot verlenging. Dat recht heeft hij, om te zeggen: 'ik verleng niet'", benadrukt de directeur voetbalzaken. "( . . . ) Een speler tekent en als hij jaren later uit zijn contract loopt, heeft hij het recht om te gaan. Maar in dit geval . . . Maar dan moet je ook de cultuur leren kennen. André is ook wel een aparte jongen."

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
0
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
91
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
124

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties