Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Overmars hoort uitspraak FIFA over beroep tegen wereldwijde schorsing

Laatste update:

Begin januari moest Overmars zijn werkzaamheden als technisch directeur van Royal Antwerp FC per direct neerleggen. De oud-aanvaller was in Nederland op dat moment al geschorst, maar de schorsing werd wereldwijd van kracht - en dus ook in België - op moment dat de FIFA de straf overnam.

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) had Overmars op 16 november een schorsing van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk opgelegd. Overmars mag zijn functie als technisch directeur bij voetbalclub Antwerp na de overname van de schorsing door de FIFA in de tussentijd niet uitvoeren.

Overmars mag een jaar niet werken vanwege grensoverschrijdend gedrag in zijn tijd bij Ajax. De directeur voetbalzaken vertrok begin februari 2022 totaal onverwachts uit Amsterdam toen het nieuws bekend werd. Sinds de zomer van 2022 is Overmars werkzaam voor Royal Antwerp.

Reactie van zaakwaarnemer Rob Jansen


Rob Jansen, die als zaakwaarnemer alle grote transfers van Overmars als voetballer begeleidde, sprak zich ruim twee weken geleden in de podcast KieftJansenEgmondGijp uit over de straf van Overmars. "Ik vind het uit z'n verband getrokken, dit is echt te gek. Ik vind het krankzinnig."

"Hij wordt neergezet als een soort rolmodel. Zo van: tot hier en niet verder", vervolgde Jansen zijn betoog. "Ze moeten Marc gewoon laten werken. Klaar met die kolder. Het is nu gebeurd, hij heeft dubbel geleden. Het is niet goed te praten wat hij gedaan heeft, want dat is heel raar gedrag, maar dan nog... De reputatieschade en zijn gezin heeft geleden… Hij heeft een hartkwaal gehad. Ik zal niet zeggen dat dat daardoor komt, maar het zal niet geholpen hebben."

Jansen is van mening dat bekende persoonlijkheden extra lijden na een verkeerde actie. "De straf die dat soort mensen krijgen als je bekend bent, dat is maal tien vergeleken met wat er in de gewone maatschappij gebeurt. Nu is het klaar, het is over."

Meer nieuws

'PL-clubs kunnen bijvoorbeeld een Geertruida dan gratis bij Feyenoord oppikken'
13
'Oud-Ajacied Babangida zwaargewond na auto-ongeluk; broer overleden'
5
Profdarter Huybrechts krijgt klappen en breekt schouder na Belgische bekerfinale
6
De Telegraaf noemt redenen waarom Ajax-deal Potter klapte; Ten Hag weer in beeld
42
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
30
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties