Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax-huurling Mikautadze zet ondanks pijnlijke nederlaag knappe mijlpaal neer

Laatste update:

Mikautadze speelt sinds deze winter weer voor les Grenats, die hem horen van Ajax waar hij een uiterst teleurstellend eerste halfjaar kende. Bij Ajax kwam de 23-voudig Georgisch international maar sporadisch aan speeltijd toe en trainer Maurice Steijn en later John van 't Schip leken geen vertrouwen te hebben in de spits.

Metz klopte in de winter op de deur om de aanvaller terug naar 'huis' te halen, daar hij voor zijn overgang naar Amsterdam ook voor de Franse club uitkwam en een goede periode kende. De verhuurperiode aan Metz heeft hem goed gedaan.

De treffer van Mikautadze zondag betekende alweer zijn elfde sinds zijn terugkeer. Nooit eerder wist een winteraanwinst in de Ligue 1 zo vaak te scoren als de Georgiër in de huidige tweede seizoenshelft. Daarmee komt zijn seizoenstotaal op dertien doelpunten, daar hij voor zijn overgang naar Amsterdam ook al twee keer het net wist te vinden.

Zijn goede prestaties in Frankrijk zijn ook niet onopgemerkt gebleven. Spaanse media berichtten vorige week dat het Atlético Madrid van Diego Simeone interesse zou hebben in de goaltjesdief.

Het openingsdoelpunt van Mikautadze tegen Strasbourg bleek echter niet genoeg voor een broodnodige overwinning. In de 88ste minuut stond Metz nog met 0-1 voor, maar het elftal van Patrick Vieira wist in de absolute blessuretijd de achterstand nog om te buigen naar een overwinning. Door een treffer van ex-Spartaan Emanuel Emegha en een kopbal van Andrey Santos liep Metz alsnog tegen een kostbare nederlaag aan.

Door het verlies lijkt deelname aan de nacompetitie onoverkomelijk. De club bezet de zestiende plaats in de Ligue 1, dat sinds dit seizoen achttien teams telt. Mathematisch gezien kan de club nog afzakken naar plaats zeventien of stijgen naar plek vijftien, maar die kans is zeer klein. Metz heeft namelijk een voorsprong van drie punten en een beter doelsaldo van +7 ten opzichte van FC Lorient, terwijl Le Havre de vijftiende plaats bezet met drie punten meer en een beter doelsaldo van +11.

Metz speelt aankomend weekend thuis tegen Paris Saint-Germain, terwijl Le Havre en Lorient het opnemen tegen respectievelijk Olympique Marseille (thuis) en het al gedegradeerde Clermont Foot (thuis).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Francesco Farioli komt met eerste reactie op aanstelling als hoofdcoach Ajax
4
Akkoord met Nice bereikt: Ajax vindt in Farioli gewenste nieuwe hoofdtrainer
36
El Ahmadi: 'Ik sprak hem. Geweldig, maar clubs willen hem niet door leeftijd'
2
Lucas Paquetá officieel aangeklaagd door FA; Braziliaan 'verrast en van streek'
6
Live meepraten in de play-offs om Europees voetbal: NEC - Go Ahead Eagles
5
Vaste kracht Frankrijk raakt geblesseerd op training: EK mogelijk in gevaar
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties