Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Panenka van Candreva levert Italië gelijkspel op in spookstadion

Laatste update:

Er waren geen supporters welkom in het stadion van Hajduk Split, want de Kroatische fans hadden zich bij de eerdere ontmoeting in november (1-1) misdragen. In Milaan werd er vuurwerk op het veld gegooid en scheidsrechter Björn Kuipers zag zich zodoende genoodzaakt dat duel twee keer stil te leggen. Het openingsdoelpunt van Kroatië, dat na een klein kwartier viel, leverde door de lege tribunes dan ook een bescheiden feestje op. Dario Srna gaf de bal mee aan Ivan Rakitic en Mario Mandzukic tikte diens lage voorzet vervolgens hoog in het doel van Gianluigi Buffon. Mandzukic had overigens al eerder op het scorebord terecht kunnen komen, maar na een overtreding op Srna miste hij een strafschop.

Italië had vervolgens aan de andere kant de 0-1 kunnen maken, maar een treffer van Stephan El Shaarawy werd na een mooie aanval wegens buitenspel afgekeurd. Ten onrechte, bleek uit de herhaling. Het team van Antonio Conte liep daarna dus tegen de treffer van Mandzukic aan en had geluk dat Ivica Olic een voorzet van Ivan Perisic niet kon verzilveren. Italië kreeg na ruim een half uur spelen weer een goede mogelijkheid, maar El Shaarawy drukte na een voorzet vanaf de linkerflank veel te zacht af. Even later, in minuut 35, kwamen de blauwhemden alsnog langszij. Antonio Candreva maakte er met een heuse Panenka uit een strafschop 1-1 van. Doordat Graziano Pellè nog een kans miste, bleef het bij rust ook bij 1-1.

Gianluigi Buffon klaagde in de eerste helft al over schouderproblemen en liet zich vervangen door Salvatore Sirigu. Vanaf de zijkant zag hij hoe de tweede helft door blessurebehandelingen, overtredingen en gele kaart maar moeizaam op gang kwam. Pas na een kleine zeventig minuten op de klok viel er weer wat te beleven: Andrea Pirlo schoot na een mooie actie van Candreva over. Het duel kon nog twee kanten op, maar er zou geen winnende goal meer vallen in het Poljudstadion. Srna kreeg nog wel een rode kaart. Kroatië, dat afgelopen zondag met 4-0 won van Gibraltar, blijft de poule daardoor aanvoeren. Noorwegen staat op de derde plaats.

-
Een terecht gelijkspel?

Meer nieuws

Liveblog huldiging PSV: Selectie arriveert bij stadhuis van Eindhoven
27
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
8
Live meepraten in de Eredivisie: Excelsior - NEC
0
Lang kijkt recht in camera, laat zijn tanden zien en waarschuwt Feyenoord
26
Footy Headlines lekt derde tenue Ajax voor komend seizoen
9
Valentijn Driessen raadt PSV terugkeer van voormalig smaakmaker af
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties