Paris Saint-Germain grijpt Coupe de France en zorgt voor unicum

PSG won dit seizoen voor het derde jaar op rij het kampioenschap, pakte ook al twee andere bekers en hoopte de trofeeënkast zaterdag dus aan te vullen met de negende Coupe de France uit de clubgeschiedenis. Het team van Laurent Blanc liet in de eerste helft echter bijzonder weinig zien en was vooral in het eerste kwartier slordig in balbezit. PSG kwam in het eerste kwart niet verder dan een ongevaarlijke volley van Edinson Cavani, maar had misschien wel een strafschop moeten krijgen na een overtreding van Sébastien Puygrenier op Lucas Moura. Scheidsrechter Anthony Gautier liet echter doorspelen.

De grootste kans in de eerste helft was voor Thiago Motta, die met een schot van buiten het zestienmetergebied de paal raakte. Auxerre kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar doelman Nicolas Douchez werd nooit echt op de proef gesteld. In de tweede helft bleef PSG het balbezit domineren, maar door het lage speltempo kwam men nauwelijks tot uitgespeelde mogelijkheden. Na 55 minuten had Cavani wel voor de 0-1 kunnen zorgen, maar hij kopte na een voorzet van Maxwell recht op de uitblinkende keeper Donovan Léon. Halverwege de tweede helft werd het dan toch 0-1.

Gregory van der Wiel gaf een perfecte voorzet op Cavani, die de bal steenhard en via de lat in het doel kopte. De Uruguayaan maakte daarmee zijn 31e officiële goal van het seizoen in 52 wedstrijden. PSG ging op zoek naar een tweede doelpunt en vond dat bijna, maar Zlatan Ibrahimovic kon een wederom goede voorzet van Van der Wiel niet verzilveren. Auxerre, dat als negende is geëindigd in de Ligue 2, slaagde er niet meer in om tegen te scoren. PSG won de Coupe de France zodoende voor het eerst sinds 2010 en heeft daarmee ook de nationale quadruple te pakken.