Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Paris Saint-Germain in diepe problemen: 'Wie niets levert, wordt niet betaald'

Laatste update:

PSG gaf sinds de overname van de club door Qatar Sports Investments in 2011 1,25 miljard uit aan transfers, maar komt nu in de knel. De steenrijke eigenaren kunnen door de steeds strengere regels van Financial Fair Play niet langer onbeperkt geld in de club pompen en werden in het verleden al eens verdacht van het omzeilen van de regels middels kunstmatige sponsorcontracten. Nu PSG kampt met een enorme daling van de reguliere inkomsten, stevenen de Franse hoofdstedelingen op een recordverlies af.

Le Parisiens lopen niet alleen de wedstrijdinkomsten van de rest van het seizoen in de Ligue 1 mis, maar dreigen ook geen tv-inkomsten meer uitgekeerd te krijgen. "Wie niets levert, wordt niet betaald", zo dreigde Maxime Saada, de CEO van Canal+, de rechtenhouder in Frankrijk. Nasser Al-Khelaifi, de voorzitter van PSG, is samen met de presidenten van drie andere Franse clubs in gesprek met de betaalzender over het resterende bedrag aan tv-rechten. Saillant detail: Al-Khelaifi is tevens eigenaar van tv-netwerk beIN Sports, de grote concurrent van Canal+ in Frankrijk.

PSG is daarnaast voortdurend in gesprek met zijn duurbetaalde spelersselectie over het inleveren van salaris, maar voorlopig is geen sprake van een akkoord. Thiago Silva voert als vertegenwoordiger van de selectie de onderhandelingen met sportief directeur Leonardo. "Ik verwacht dat de spelers een bijdrage leveren", zo voerde Al-Khelaifi onlangs de druk op. PSG keert jaarlijks 370 miljoen euro uit aan salarissen, waarvan 36 miljoen euro aan grootverdiener en sterspeler Neymar.

De clubleiding van Paris Saint-Germain wijst in de onderhandelingen met zijn spelers naar Juventus. La Vecchia Signora kwam eind maart als eerste Europese topclub naar buiten met een deal over het inleveren van salarissen: de spelerslonen worden in totaal met negentig miljoen euro gekort. Indien PSG niet tot een dergelijke overeenkomst weet te komen, dan vrezen de Fransen een van zijn sterspelers te moeten verkopen. Neymar wordt nadrukkelijk gevolgd door zijn oude club Barcelona, terwijl Kylian Mbappé al tijden in verband wordt gebracht met Real Madrid.

Zijn de spelers van Paris Saint-Germain (moreel) verplicht om salaris af te staan?

Meer nieuws

Algemeen directeur ADO Den Haag vol schaamte: 'We gaan dit keihard aanpakken'
15
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6
Erik ten Hag mag mogelijk toch aanblijven als manager van Manchester United
38
Paris Saint-Germain verovert Franse beker na zware tweede helft tegen Lyon
4
Tranen bij Kroos nadat hij afscheid neemt van Real Madrid-fans in Bernabéu
20
AC Milan geeft zege in afscheidsduel Giroud en Pioli in slotfase helemaal weg
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties