Paris Saint-Germain lijdt bij laagvlieger tweede nederlaag op rij

PSG begon uitstekend en had na drie minuten al op voorsprong kunnen staan. Marco Verratti vond Edinson Cavani, die de bal handig over doelman Jonas Lössl heen wipte. Hij leek te gaan scoren, maar zag zijn inzet op de lat vallen. Guingamp, dat zich eerder deze week nog verzekerde van overwintering in de Europa League, nam daarna echter brutaal het initiatief en werd al in de elfde minuut beloond. Een vrije trap schoot door tot bij de tweede paal, waar Jérémy Pied de bal achter de geklopte Salvatore Sirigu kon koppen.

De bezoekers uit Parijs hadden het ook daarna lastig met de thuisploeg en mochten zelfs van geluk spreken dat de achterstand bij rust niet nog groter was. Zo zag Guingamp-aanvaller Thibault Giresse zijn inzet rakelings naast gaan en had Younousse Sankharé de pech dat zijn kopbal eveneens net naast het vijandelijke doel viel. Paris Saint-Germain zag tussendoor wel een doelpunt (terecht) afgekeurd worden, maar stelde daar verder weinig tegenover.

Guingamp stelde de tactiek in de rust bij en besloot de boel achterin hermetisch dicht te spijkeren, in de hoop via een snelle counter de marge uit te bouwen. PSG voerde de druk dan ook gestaag op, maar had over pech desondanks niet te klagen. De beste kans van de tweede helft was namelijk voor de thuisploeg, ware het niet dat Sirigu op het laatste moment kon voorkomen dat Sankharé voortijdig de wedstrijd besliste. Het duel bleef zo tot de laatste seconde spannend, maar ondanks een reuzenkans voor Ibrahimovic bleef de 1-0 stand ongewijzigd.