Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Paris Saint-Germain verklaart 'de oorlog' aan Barcelona: 'Is dit legaal?'

Laatste update:

Barcelona kampte al langer met enorme financiële schulden door onder meer een dure huishouding en de coronapandemie. De Spanjaarden kwamen daardoor in de nodige problemen, waardoor president Joan Laporta deze zomer besloot om delen van de tv-rechten te verkopen. Barcelona verdiende daar honderden miljoenen euro's mee. Al-Khelaïfi is daar niet blij mee. "Is dit eerlijk? Nee, het is niet eerlijk. Is dit legaal? Ik weet het niet zeker. Als dit toegestaan wordt, gaan anderen hetzelfde doen. De UEFA heeft haar eigen regels. Ze gaan er zeker naar kijken."

PSG en het Spaanse voetbal liggen al langer met elkaar in de clinch. LaLiga dreigt namelijk met stappen tegen les Parisiens omdat het van mening is dat Qatar enorme geldbedragen in PSG pompt, wat niet volgens de regels is. Onder meer de financiële gevolgen van de coronapandemie leidden ertoe dat verschillende clubs uit Europa, waaronder Barcelona, de Super League wilden oprichten. Het plan kon op veel weerstand en kritiek rekenen van supporters over de hele wereld. Ook Al-Khelaïfi ziet daar niets in. PSG voegde zich al niet bij de andere Europese topclubs tijdens de oorspronkelijke oprichting en zal dat ook niet doen als de ideeën weer opleven.

"Ik heb er heel veel vertrouwen in dat niemand toestaat dat de Super League realiteit wordt. We moeten aan iedereen denken, niet alleen aan onszelf. De Super League ging alleen maar om de clubs zelf. We moeten oppassen met wat we veranderen in het voetbal. We moeten namelijk de fans respecteren", aldus Al-Khelaïfi. De president van PSG kan zelf ook op kritiek rekenen, daar hij de voorzitter is van beIN Media Group, dat miljoenen betaalt voor de tv-rechten van Frans voetbal en de UEFA-competities. Deze conflicterende rollen worden hem door criticasters niet in dank afgenomen. Al-Khelaïfi blijft daar zelf rustig over. "Wanneer er problemen zijn en mensen me nodig hebben, ben ik er om te helpen. Niemand ziet een conflict." Al-Khelaïfi geeft aan dat er geen moment is geweest dat hij geprofiteerd heeft van zijn positie.

Meer nieuws

Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
0
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
2
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
9
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
10
Live meepraten in de Eredivisie: Heracles Almelo - RKC Waalwijk
3
Live meepraten in de Eredivisie: PSV - Sparta Rotterdam
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties