Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Pastore schittert in Parc des Princes: Rabiot benadert cijfers Ogbeche

Laatste update:

De laatste twee competitieduels verspeelden de Parijzenaars punten tegen zowel Caen (2-2) als Olympique Lyon (1-1), dus was het zaak nu 'gewoon' weer te winnen. Gesterkt door het verdienstelijke optreden van afgelopen week tegen Chelsea in de Champions League begon Laurent Blanc weer met Edinson Cavani, Zlatan Ibrahimovic en Ezequiel Lavezzi in de voorhoede. Het was echter de creatieveling achter dat trio, die de score openbrak in Parijs. Rabiot maakte na het wat kleurloze eerste kwartier plots de 1-0.

De middenvelder schoot hard en zuiver binnen richting de tweede paal, nadat Ibrahimovic een pass van Javier Pastore panklaar had gelegd. Bijna tekende Thiago Silva meteen voor de tweede, maar uit een hoekschop kopte de verdediger naast. Aan de overkant moest Salvatore Sirigu een maximale krachtsinspanning leveren, om Abel Aguilar het scoren te beletten. Na de tamme eerste helft kwam het vuurwerk al vroeg na rust. Pastore, de man die de 1-0 al had opgezet, nam de tijd om zijn creativiteit tot uiting te brengen aan de rechterkant.

Hij hield tien seconden lang twee man van Toulouse bezig met zijn schijnbewegingen en gedraai en kwam er vervolgens langs: daarna penetreerde hij de zestien meter en gaf hij laag voor richting het midden. Daar dook Rabiot op voor zijn directe bewaker en met de punt van de schoen tikte hij binnen langs keeper Ali Ahamada. Zijn tweede goal was zijn zesde in totaal in competitieverband. Rabiot werd zo de eerste voetballer van Paris Saint-Germain sinds Bartholomew Ogbeche, die vóór zijn twintigste jaar al minstens vijf goals maakte in de Franse competitie.

Ogbeche, tegenwoordig spelend voor SC Cambuur, had er destijds een jaar voor nodig. Rabiot deed het nu in bijna twee jaar tijd. Eindelijk schrok Toulouse wakker en binnen twee minuten kopte Ben Yedder de 2-1 tegen de touwen. Een serieuze comeback bleef echter uit en een kwartier voor het einde maakte Thiago Silva aan de laatste onzekerheid een eind: hij kopte hard raak uit een vrije trap van Jean-Christophe Bahebeck. Die was even tevoren ingevallen voor Lavezzi. Blanc zag hoe zijn team het duel vakkundig uitspeelde. Gregory van der Wiel deed overigens negentig minuten mee tegen Toulouse en klimt met PSG op naar de eerste plaats. Zondag komen Olympique Lyon en Olympique Marseille nog wel in actie.

Ligue 1
Paris Saint-Germain
3 - 1
Toulouse
Wordt Paris Saint-Germain dit seizoen kampioen, denk je?

Meer nieuws

Pascal Jansen voerde al 'twee prachtige gesprekken', onthult hij aan de NOS
1
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
10
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
9
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties