Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC blijft ongeslagen na hattrick Veldwijk tegen oude werkgever

Laatste update:

Veldwijk vierde zijn goals wel, maar ingetogen. Na een klein kwartier spelen was het voor het eerst raak: PEC kreeg al twee mogelijkheden, via Sheraldo Becker en Wouter Marinus, voordat Veldwijk de score opende. Dirk Marcellis speelde Rick Dekker in en hij stuurde met een handige voetbeweging Veldwijk weg, die oog in oog met Filip Kurto hard binnen schoot. PEC bleef na dit doelpunt de bovenliggende partij en tien minuten na de openingstreffer werd het 2-0, toen Ouasim Bouy na een uittrap van Kurto een kopduel won en zo in een keer Veldwijk een uitstekende kans bood. De spits haalde ook nu de trekker over.

Veldwijk kreeg in de eerste helft ook nog een goede kans om zijn hattrick compleet te maken, maar ditmaal stuitte hij op Kurto, waardoor de teller op twee uit drie kwam te staan. Namens Excelsior was Tom van Weert nog het dichtst bij een doelpunt gekomen, maar nadat hij doelman Kevin Begois was gepasseerd kwam de aanvaller in een te lastige hoek terecht, waarna hij de bal op de paal mikte. Even later probeerde Van Weert overigens nog een strafschop te versieren, maar scheidsrechter Danny Makkelie liet zich niet voor de gek houden en trok een gele kaart.

PEC nam de 2-0 voorsprong mee de rust in en in de tweede helft probeerde Excelsior direct druk te zetten, om zo een snelle aansluitingstreffer te forceren. Daryl van Mieghem kreeg ook al vroeg in het tweede bedrijf een kans, maar zijn schot belandde in het zijnet. Excelsior vergat vervolgens om te verdedigen en dat kwam de ploeg duur te staan. Stef Nijland veroverde rond de middellijn de bal, waarna PEC er met vier aanvallers tegen twee verdedigers uit kwam. Door een verkeerde aanname leek Becker de kans nog te verprutsen, maar hij gaf de bal nog voor op Veldwijk, die van dichtbij de 3-0 binnen kon koppen.

Het was de laatste actie van Veldwijk, die eerder in de wedstrijd ook een tik had gekregen en daarom uit voorzorg naar de kant werd gehaald. De supporters van PEC gaven de spits een staande ovatie, waardoor er dus sprake was van een vroege publiekswissel. Vanaf de kant zag Veldwijk zijn ploeg nog wel een paar mogelijkheden krijgen, via bijvoorbeeld Bouy en Nijland, voordat Nijland een strafschop verdiende en Sander Fischer een rode kaart kreeg. Nijland wilde de penalty zelf binnen schieten, maar zijn matige inzet werd gekeerd door Kurto, waardoor het dus bij de hattrick van Veldwijk bleef: 3-0. Excelsior eindigde de wedstrijd overigens met negen man, want kort voor tijd kreeg Van Weert ook nog eens zijn tweede gele kaart.

-

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
5
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
18
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
57
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties