Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle cancelt De Stentor na artikel over Van Polen: 'Heel rigoureus'

Laatste update:

Reden hiervoor is een artikel over Bram van Polen, die in de veronderstelling was dat hij aankomend weekend tegen Feyenoord het record zou gaan verbreken als speler met de meeste wedstrijden voor PEC Zwolle. De club ging echter op onderzoek uit en kwam tot de ontdekking dat de 36-jarige verdediger daar nog ver van verwijderd is.

Recordhouder Albert van der Haar blijkt 551 wedstrijden voor PEC te hebben gespeeld, terwijl Van Polen pas op 486 duels staat. Merle Heppenhuis, clubwatcher van PEC Zwolle namens De Stentor, vertelt in de podcast Vak IJ dat PEC niet wilde dat deze informatie verwerkt zou worden in een artikel. Dit deed hij uiteindelijk wel.

"Het is nu eenmaal nieuws. Ook andere media schreven erover", zegt Heppenhuis. De Zwolse club dreigde vervolgens met drastische gevolgen. "Ze probeerden dat duidelijk te maken met appjes, die allemaal heel dwingend waren om het niet te publiceren."

PEC besloot uiteindelijk toch dat De Stentor geen grote interviews meer met spelers van de Overijsselse club mag afnemen. "Ik kreeg dat vrijdag te horen. Ik heb nooit de indruk gehad dat spelers de gesprekken onprettig vonden", aldus Heppenhuis. Wouter Foppen, eveneens clubwatcher namens De Stentor, noemt de maatregel 'heel rigoureus'. "Dit moet je als club altijd voorkomen."

De krant schreef dat er her en der al voorbereidingen getroffen werden voor de feestelijke mijlpaal voor Van Polen, die er zelf ook op had gerekend dat hij het record binnenkort zou verbreken. De ervaren verdediger had de 488 officiële duels die op de Wikipediapagina van de club staan in z'n hoofd als record, maar dat blijkt een misverstand.

"Hoe het precies is misgegaan, weet ik niet, maar ik sta er nuchter in. Het was heel mooi geweest, een mijlpaal. Ik had het ook echt een eer gevonden. Maar je kunt moeilijk iets verzinnen. Blijkbaar zit ik er nog ver vanaf", aldus Van Polen.

De Stentor mag nog wel na afloop van wedstrijden met de spelers van PEC Zwolle praten, maar daarvoor heeft de krant bedankt. Heppenhuis zegt dat ze binnenkort om tafel gaat met de club om de situatie te bespreken.

Eredivisie
PEC Zwolle
0 - 2
Feyenoord

Meer nieuws

Ajax-speler keert niet meer terug in 2023, maar kan mogelijk wel mee naar Spanje
5
Naar Internazionale vs Bologna? Koop kaarten vanaf 28 euro in de ticketshop!
0
Gakpo open over zijn geloof: 'Ik kreeg van God door wat ik moest doen'
92
Nieuws uit Volendam: trainer Matthias Kohler op non-actief gesteld
25
RTV Noord onthult Eredivisie-club die informeerde naar veelbesproken Van Veen
14
De Golden Boy van 2008 die bijna moest stoppen vanwege een auto-ongeluk
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties