Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PEC Zwolle vergeet te winnen bij eerste optreden in Europa

Laatste update:

Overijssel stond al weken in vuur en vlam voor het eerste Europese avontuur van PEC Zwolle en donderdag vond dan eindelijk de avond plaats waar men zo lang op had gewacht. De ploeg van trainer Ron Jans speelde gewoon uitstekend tegen de Tsjechische grootmacht Sparta Praag, 33-voudig landskampioen. In de eerste helft was PEC Zwolle heer en meester, alleen ontbrak het de ploeg van Jans aan doelpunten. Maikel van der Werff kreeg nog de grootste kans van allemaal.

Na twintig minuten versierde nieuweling Tomás Necid (ex-Slavia Praag) een strafschop en verdediger Van der Werff ontfermde zich over de bal. Hij vergat zijn naam in de Zwolse geschiedenisboeken te schrijven: keeper David Bicik (die in 2008 nog even op proef was bij Sparta Rotterdam) stopte de penalty. Daardoor werd Van der Werff niet de eerste Zwolse doelpuntenmaker in Europa. PEC Zwolle vuurde de bal via Rienstra en Thomas ook nog op het vijandelijke doel, maar een verdiend doelpunt kregen de Zwollenaren in de eerste helft niet.

Aan de andere kant mocht men keeper Diederik Boer danken dat het geen 0-1 werd. Boer, die even daarvoor nog mazzelde met het uitverdedigen, haalde op katachtige wijze een inzet van Ladislav Krejci van de lijn. Ook na rust moest PEC achterin een bal van de lijn halen, al was het dit keer niet Boer die het deed. Een rommelige inzet van David Lafata rolde tergend langzaam richting het net en Jesper Drost trad op als reddende engel van de Zwollenaren.

Het devies voor PEC leek een uitdoelpunt te voorkomen en ieder eigen gemaakt doelpunt zou dan mooi meegenomen zijn. Tien minuten voor tijd kwam die treffer, toen Jody Lukoki de bal tegen de touwen werkte. Het stadion ontplofte, maar de vreugde was van korte duur. Niet veel later zorgde Krejci voor de gelijkmaker en toch een gevoel van een kater bij de thuisploeg. Desondanks kan PEC met opgeheven hoofd terugkijken op de krachtmeting en met frisse moed ten strijde trekken in de return in Praag.

-
Denk je dat PEC Zwolle nog gaat winnen in Praag?

Meer nieuws

'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
0
Liveblog huldiging PSV: Selectie arriveert bij stadhuis van Eindhoven
27
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
8
Live meepraten in de Eredivisie: Excelsior - NEC
0
Lang kijkt recht in camera, laat zijn tanden zien en waarschuwt Feyenoord
28
Footy Headlines lekt derde tenue Ajax voor komend seizoen
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties