Pedro laat Barcelona finale met negen goals winnen

De start van de krachtmeting in Tblisi mocht er absoluut zijn. Na drie minuten kon Marc-André ter Stegen reeds de bal uit zijn doel halen. Ever Banega schoot een vrije trap, na een charge van Javier Mascherano op José Antonio Reyes, feilloos binnen: 0-1. Vier minuten later verscheen echter al de gelijkmaker op het scorebord. Lionel Messi schoot het leer uit een vrije trap eveneens prachtig tegen de touwen: 1-1. De Argentijn deed het nog geen tien minuten later nog eens dunnetjes over. Van een grotere afstand liet hij Beto opnieuw kansloos en maakte hij zijn 24e goal tegen Sevilla, dat daarmee zijn favoriete opponent is.

Na de 2-1 controleerde Barcelona de eerste helft en was Sevilla niet in staat om te reageren. De ploeg van Unai Emery had moeite om de bal te veroveren, speelde te ver op eigen helft om via een counter gevaarlijk te worden en koos voor lange ballen waar de defensie van Barcelona wel raad mee wist. In de slotminuten verhoogde Sevilla ietwat de druk op de defensie van de Catalanen, die in een tegenaanval het derde doelpunt lieten noteren. Suárez, die eerder een doelpunt wegens vermeend buitenspel afgekeurd zag worden, stuitte eerst op Beto, maar behield vervolgens het overzicht. Rafinha kon het leer op aangeven van de Uruguayaan achter de doelman werken: 3-1.

Sevilla was na de onderbreking van zins om de achterstand te verkleinen, maar na zeven minuten lag de bal opnieuw achter Beto. Benoit Tremoulinas ging de fout in, Sergio Busquets profiteerde en Suárez werkte de bal in het doel van de Andalusiërs: 4-1. De ploeg van Emery kwam echter goed terug. Na goed voorbereidend werk van Vicente Iborra maakte Reyes bij de tweede paal er 4-2 van en twintig minuten voor tijd verscheen de 4-3 op het scorebord. Na een overtreding van Jérémy Mathieu op Vitolo benutte Gameiro de toegekende strafschop en was er definitief sprake van een wedstrijd.

Emery liet Sevilla alles op alles spelen en bracht onder meer Ciro Immobile binnen de lijnen. De Italiaan had met zijn eerste balcontact, na een fout van Marc Bartra, een belangrijk aandeel in de gelijkmaker: de eerder voor Reyes ingevallen Konopyanka verzilverde zijn voorzet en verzorgde daarmee de 4-4. Messi leek vlak voor tijd uit een vrije trap de 5-4 te maken, maar zijn inzet ging net naast.

In de noodzakelijke verlenging sloeg de vermoeidheid duidelijk toe: Barcelona, met Pedro in de plaats van Mascherano, speelde voorspelbaar, terwijl Sevilla de puf niet meer had om snel over te schakelen. Een strafschoppenserie bleef echter uit. Een vrije trap van Messi in de 115e minuut belandde in de muur, Beto kon de rebound vervolgens maar half keren, waarna Pedro de tweede rebound hoog tegen de touwen werkte: 5-4. De aanvaller, die op weg lijkt naar Manchester United, bezorgde de Catalanen in zijn mogelijk laatste wedstrijd daarmee de eindwinst in Georgië. Daar had Adil Rami schuld aan: de verdediger van Sevilla miste in de slotseconden een dot van een kans.