Pellè en Tadic spelen fenomenaal bij waanzinnige zege Koeman

Southampton - Sunderland 8-0
Koeman werd al verkozen tot Manager van de Maand september in de Premier League en de goede vorm wordt gewoon meegenomen richting oktober. Het arme Sunderland kreeg een enorm pak slaag van de mannen van Koeman, die de teller pas deden stoppen bij acht. De uit de Eredivisie afkomstige spelers Pellè (ex-Feyenoord) en Tadic (ex-FC Groningen en FC Twente) waren opnieuw extreem belangrijk. The Saints kregen ook veel hulp van de bezoekers: de 1-0 was een 'fantastische' eigen goal van Santiago Vergini en ook bij de 4-0, na een schot van Pellè, werd de bal als laatste geraakt door een speler van Sunderland.

De 2-0 was een simpele intikker voor Pellè, na goed werd van Steven Davis. De derde werd gemaakt door Jack Cork, na een heerlijke assist van Tadic. Doelpunt nummer vijf was weer voor Pellè, opnieuw een assist van Tadic, doelpunt nummer zes was voor Tadic zelf en Victor Wanyama maakte (uiteraard na het voorbereidende werk van Tadic) de 7-0. Invaller Sadio Mané maakte het karwei helemaal af. Bij die laatste treffer gaf Tadic overigens de assist.

Crystal Palace - Chelsea 1-2
Diego Costa heeft Chelsea in de eerste periode van het seizoen bij de hand genomen met negen competitietreffers, maar zaterdag kon manager José Mourinho geen beroep doen op de doelpuntenmachine. De Spanjaard kampt al geruime tijd met fysieke klachten en Mourinho besloot hem niet in te zetten. Het leek de koploper aanvankelijk niet te deren, want met een fantastische vrije trap zette Oscar de 0-1 op het bord. Niet lang voor rust leek César Azpilicueta de wedstrijd op zijn kop te zetten, door een directe rode kaart te incasseren.

Mourinho greep direct in en bracht Filipe Luís voor Willian, maar die wissel bleek twee minuten later al overbodig. Omdat ook Damien Delaney van Crystal Palace rood kreeg was het weer tien tegen tien en kon alles wat Chelsea ademt weer rustig gaan zitten. Even na rust maakte Chelsea op het oog helemaal een einde aan de wedstrijd, toen Cesc Fàbregas fantastisch samenspel met zijn ploeggenoten afrondde voor de 0-2. Door een treffer van Fraizer Campbell werd het nog even spannend, maar Chelsea hield stand.

Arsenal - Hull City 2-2
In de openingsfase leek er weinig aan de hand voor Arsenal, dat op een kopbal van Michael Dawson na verreweg de meeste kansen kreeg in het eerste bedrijf. Zo knalde Welbeck de bal op keeper Steve Harper en kwam Santi Cazorla eveneens niet verder dan de ervaren sluitpost. Na een klein kwartier zorgde Alexis Sánchez alsnog voor de verdiende voorsprong, door de bal in de onderhoek te knallen. Totaal tegen de verhouding in kwam Hull City vlak na de openingstreffer al op gelijke hoogte.

Mohamed Diamé leek de bal te gaan verspelen aan Mathieu Flamini, maar kon toch door. De jonge aanvaller schoot de bal op fantastische wijze over keeper Wojciech Szczesny heen. Het zorgde ervoor dat Arsenal in het restant van de eerste helft een matige indruk maakte en dat deed de ploeg van manager Arsène Wenger even na rust ook. Abel Hernández kopte uitstekend binnen voor de 1-2. Met de moed der wanhoop gingen the Gunners op zoek naar de gelijkmaker en die zou pas in blessuretijd vallen: aankoop Welbeck moest het doen.

Everton - Aston Villa 3-0
Phil Jagielka verkeert in de vorm van zijn leven. Met een rake kopbal, zijn derde doelpunt in zijn laatste vijf wedstrijden voor Everton en Engeland, zette hij de ploeg van Roberto Martinez in de achttiende minuut op 1-0. De verdediger beantwoordde een voorzet van Leighton Baines met zijn hoofd en liet Brad Guzan kansloos. Aston Villa kwam voor rust niet verder dan een inzet van Alan Hutton en had geluk dat Guzan een poging van Séamus Coleman door had.

Vier minuten na de onderbreking ging Guzan echter de fout in. Romelu Lukaku kreeg de bal en schoot hard en laag op doel. De bal ging onder de Amerikaanse doelman door: 2-0. Dat was een hard gelag voor Aston Villa, dat niet in staat was om de wedstrijd nog spannend te maken. Een kwartier voor tijd verzilverde Coleman een één-twee met Baines en moest Guzan de bal opnieuw uit zijn doel halen: 3-0.

Burnley - West Ham United 1-3
De eerste helft mocht er zeker zijn, maar doelpunten bleven uit. Zo mikte George Boyd na vijf minuten op het aluminium en gaf Lukas Jutkiewicz niet de juiste richting aan een kopbal mee. Na een goede fase van Burnley beten de bezoekers van zich af. Diafra Sakho knikte echter ruim naast en Stewart Downing raakte de paal. Na de onderbreking ging het los. Met een rake kopbal was Sakho voor het vijfde opeenvolgende duel trefzeker en daarna maakte ook Enner Valencia een doelpunt met het hoofd. De wedstrijd ging op en neer en dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer van Boyd: 1-2. Twintig minuten voor tijd kopte Carlton Cole uit een corner van Mark Noble de 1-3 binnen en was het verzet van Burnley gebroken.