Pellè helpt Feyenoord en trainer Koeman aan zege in broederstrijd

Op het doorweekte veld in De Kuip was de thuisploeg in de eerste helft 45 minuten lang op jacht naar de openingstreffer, maar leken de twee teams toch met een doelpuntloze tussenstand de kleedkamers op te zoeken. RKC-keeper Jeroen Zoet voorkwam na een minuut of tien dat Jordy Clasie zijn elftal op voorsprong zette en kreeg even later hulp van Henrico Drost; de verdediger zorgde er met een sliding voor dat een inzet van Lex Immers niet in het doel van de Waalwijkers belandde. De gasten werden voornamelijk in het defensief gedwongen, en kwamen in aanvallend opzicht niet veel verder dan een ongevaarlijk afstandsschot van Robert Braber.

De Brabanders leken niettemin met een tevreden gevoel de rust te bereiken, totdat Zoet in blessuretijd in de fout ging. De talentvolle keeper dacht een voorzet van Clasie te kunnen onderscheppen en kwam zijn goal uit, maar kwam te laat om Pellè van koppen af te houden. De inzet van de Italiaanse spits verdween zodoende in het verlaten doel van RKC: 1-0. Vooral omdat de gasten in de eerste helft amper in de buurt van Feyenoord-keeper Kostas Lamprou waren gekomen, leek het er niet op dat de Rotterdammers deze voorsprong snel weg zouden geven.

Na de hervatting slaagde Feyenoord er ook al gauw bijna in om de marge te verdubbelen, maar ditmaal liet Zoet zich niet verrassen en wist hij een schot van dichtbij van Ruben Schaken uit zijn doel te houden. De rechterspits liet even later ook bij een tweede poging na om voor 2-0 te zorgen, maar stond wel aan de basis van de tweede treffer van Pellè. Schaken omspeelde zijn tegenstander en bracht de bal voor het doel; de voorzet kon weliswaar worden weggewerkt, maar Drost kopte tegen een ploeggenoot aan en zodoende kwam Pellè alsnog in balbezit.

Zo fortuinlijk als de topscorer zijn kans kreeg, zo koelbloedig maakte hij deze af: de aanname op de borst was beheerst, waarna het schot in de korte hoek Zoet te machtig was: 2-0. RKC bleef ook in het restant van de wedstrijd overwegend machteloos en kreeg nog wel één goede kans, maar Lamprou hield zowel Teddy Chevalier als (in de rebound) Rodney Sneijder van scoren af. Na twee nederlaag en één gelijkspel lukte het RKC-trainer Koeman zo weer niet om zijn jongere broer in een rechtstreeks duel te verslaan.