Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Penaltykiller Verbruggen maakt indruk: 'Hij gaat het Nederlands elftal halen'

Laatste update:

Verbruggen verkaste in 2020 in het kielzog van keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar van NAC naar Anderlecht. In zijn eerste jaren was hij lange tijd reservedoelman. Tot eind december 2022, toen hij de concurrentiestrijd won van Hendrik Van Crombrugge en eerste doelman werd. Dat doet Verbruggen tot dusver naar behoren; zo hield hij onlangs drie competitieduels op rij de nul. Het hoogtepunt volgde donderdag, toen hij in de strafschoppenserie tegen Ludogorets geen enkele bal doorliet. Het was de eerste keer sinds 1987 dat dit een doelman lukte in een Europees duel. Bovendien betekende het dat Anderlecht zich plaatste voor de achtste finales van de Conference League.

In zijn tijd in Breda werkte Verbruggen, die één keer uitkwam voor Nederland Onder 18, enkele maanden samen met Hyballa. "Ah, Verbruggen…", blikt de Duitse trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op die periode. "Die Paredes (Duits voor reflexen, red.) waren super. Ik keek wel eens naam hem en dacht: dit kan toch niet op die leeftijd? Ik trainde in die periode altijd tweeënhalf uur per dag. Dan was ik zelf al moe, maar Bart niet. Die ging met de spitsen, zoals Sydney van Hooijdonk, nog even door. Duiken, opstaan, duiken. Altijd, iedere dag."

"Ik grapte wel eens tegen Bart: moeten we de lichten voor je aandoen?", vervolgt Hyballa. "Want hij bleef maar tekeergaan. Zijn mentaliteit was top. Zeker voor zijn leeftijd. Zijn reflexen waren toen al extreem goed, met de voeten kon het wat beter. Ik heb bij Alemannia Aachen ook met Oranje-international Mark Flekken gewerkt. Die had dezelfde leeftijd, maar was niet zo compleet als Bart. Met dat karakter gaat hij het Nederlands elftal halen."

Ook Nick Olij, momenteel keeper van Sparta Rotterdam, werkte bij NAC samen met Verbruggen. "Toen ik bij NAC kwam, kwam Bart door vanuit de jeugd", herinnert hij zich. "Op die leeftijd was hij al extreem ver in zijn ontwikkeling. Natuurlijk konden er dingen beter, maar de basis was echt heel goed. De blokvorm, een keepersterm, was geweldig. Dan heb ik het over de houding die Emiliano Martínez gebruikte om Frankrijk van de wereldtitel te houden in de slotminuut van de verlenging van de WK-finale. Dat was het kenmerk van Bart."

Meer nieuws

Feyenoord haalt ook tweede zoon van oud-Oranje-international naar Varkenoord
0
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Liveblog huldiging PSV: Philips Stadion ontploft wanneer De Jong schaal toont
9
VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
Bayern München spreekt eigen lijfspreuk tegen met opvallend nieuw tenue
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties