Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Perez vraagt aandacht Ten Hag: 'Want dit is een héle goede analyse van Arnold'

Laatste update:

Bruggink laat voorafgaand aan zijn verhaal een opmerkelijke statistiek zien: Feyenoord had in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Vitesse (2-5 winst) liefst achttien balveroveringen in de laatste veertig meter van het veld, de helft van Vitesse dus. Daaruit voort kwamen vijf schoten van de Rotterdammers. Een week later was het in De Kuip compleet anders voor Feyenoord, dat tegen Heerenveen slechts acht keer de bal veroverde in de laatste fase en daaruit geen enkel schot produceerde.

"Dat komt omdat Heerenveen ze simpelweg bijna die kans niet gaf", laat Bruggink zien. "In Nederland willen ploegen eigenlijk altijd voetballen van achteruit, maar Heerenveen deed gisteren iets heel anders: die gaven Feyenoord bijna niet de mogelijkheid om te onderscheppen. Heerenveen speelde in de beginfase wel achterin rond, en je ziet op de beelden dat Feyenoord altijd aan het loeren is. Ze willen graag dat het middenveld ingespeeld wordt, zodat ze snel kunnen onderscheppen. Maar Heerenveen speelde hem dan gewoon lang, zodat anderen konden bijsluiten. Dan verlies je de bal desnoods daar maar, dat is dan veel minder erg."

Perez trekt vervolgens een parallel met Manchester United. "Moet je nagaan: Heerenveen kan blijkbaar wél steeds bekijken: wat vraagt de situatie? Kunnen we opbouwen, of is een lange bal nodig? En dan kom je toch bij Manchester United..." De genoemde ploeg van Ten Hag gaf de eerste twee doelpunten tegen Brentford weg na balverlies op eigen helft. Bij de tweede treffer werd Christian Eriksen onder enorme druk ingespeeld door David de Gea, waardoor uiteindelijke doelpuntenmaker Mathias Jensen kon onderscheppen.

"Ten Hag heeft waarschijnlijk gehamerd op: opbouwen, opbouwen, opbouwen", denkt Perez. "En dan zien spelers niet meer dat er ook een andere optie is. Dan wordt Eriksen ingespeeld met een man in zijn rug, in plaats van dat De Gea gewoon lang speelt. Dat komt waarschijnlijk doordat de trainer er heel erg op gehamerd heeft. Het gaat altijd om een situatie te kunnen herkennen in het veld, en niet zomaar doen wat je verteld wordt. Dit is een hele goede analyse van Arnold. Andere trainers gaan hier waarschijnlijk ook naar kijken, dus we zullen zien hoe het komende weken gaat met de balveroveringen bij Feyenoord", knipoogt Perez.

Meer nieuws

De Telegraaf haalt hard uit naar PSV: 'Dit riekt naar competitievervalsing'
9
Premier League-clubs willen Bergwijn; Romano weet hoeveel geld Ajax wil hebben
17
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Maduro vertrekt bij Ajax en volgt Pastoor als trainer op bij Almere City
21
Meerdink gaat in op toekomstperspectief bij AZ: 'Dan wordt het lastig voor mij'
6
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties