Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Peter Bosz is een fantastische trainer, maar niet voor Ajax'

Laatste update:

De laatste keer dat we spraken voorspelde u dat PSV kampioen zou worden…
"Dat klopt! Ik geloofde er zelfs nog in op de laatste dag, want ik zat bij de wedstrijd De Graafschap-Ajax in de voorbeschouwing bij de NOS en die jongens uit Doetinchem zeiden: 'Wij gaan volle bak'. Ze speelden vrij en Ajax was toch bevangen vooral toen het 1-1 werd. Ik dacht 'die gaan het niet meer redden' en ik was wel blij met het kampioenschap van PSV. Ik denk overigens niet dat De Graafschap het niet gered heeft omdat ze daar zo met krachten hebben gesmeten. Ze hebben de eerste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles ver onder hun kunnen gepresteerd met die 4-1 en die rode kaart. Als ze gewoon normaal gespeeld hadden, waren ze erin gebleven. Eén keer een diepe inzinking."

Het was dus geen pure mazzel dat de titel naar Eindhoven ging?
"Die club is wel goed bezig. Ze hebben een plan met Toon Gerbrands en Marcel Brands. Als een speler weggaat, hebben ze alternatieven. Naast hun eigen jeugd durven ze ook anderen in te brengen zoals Luuk de Jong, Héctor Moreno en Andrés Guardado en als die jongens weggaan, doen ze het weer. Ajax probeert het alleen met eigen jeugd te doen. Dan kom je in Nederland nog wel tot een kampioenschap, dat is vier keer gelukt, maar in Europa stel je geen zak voor. Je moet naast de eigen jeugd inbreng hebben van karaktervoetballers van Zuid-Amerika. PSV doet dat wel en als Ajax dat niet gaat doen, gaat de schaal de komende vijf jaar drie of vier keer naar Eindhoven. Dat vertel ik nu."

En de komst van Peter Bosz gaat daar geen verandering in brengen?
"Peter Bosz is een fantastische trainer, maar niet voor Ajax. Hij kan een ploeg klaarstomen en speelt aanvallend voetbal. Hij doet dit alles echter het liefst in zijn eigen cocon en schermt alles af. Normaal gesproken is dat zijn kracht ook, zijn eigenwijsheid en dat hij door wil drukken op dat gebied. Bij een grote club als Ajax wordt dat heel moeilijk, is de druk hoog en gaat hij vastlopen. Eigenlijk is Ajax een wereldclub. Als ik voorzitter was geweest, had ik een Spaanse coach neergezet om weer Europees mee te gaan doen. Zoals Roberto Martínez van Everton, een geweldige coach en echt een voetbalman. Dat had Ajax eens moeten durven doen. Overigens gun ik het niet dat het misloopt, want ik vind Peter Bosz een fijne gozer. Hij is echter een streber met een eigen patroon waardoor het een moeilijk proces zal worden. Ik wens hem alle succes."

Het Europees kampioenschap staat voor de deur, wie is uw favoriet?
"Ik heb vier favorieten: Duitsland, Frankrijk, Spanje toch altijd, maar België is een grote kanshebber ook. Op alle posities hebben ze een goede speler, maar ze moeten er zelf in geloven. Als ze dat uitstralen, dan kunnen ze het. Ik ben helemaal fan van die ploeg en ga ze promoten. Dat komt natuurlijk mede doordat ik jongens als Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Eden Hazard naar Chelsea heb gehaald. Verder ga ik natuurlijk met interesse naar Italië kijken, omdat Antonio Conte de nieuwe coach in Londen gaat worden."

Tot slot, wat zou u als kenner Zlatan Ibrahimovic adviseren?
"Ik hoor dat hij naar Manchester United gaat. Ik denk dat-ie daar nog wel een jaar potten kan breken, maar het is kortetermijndenken. Wat hij nog presteert op zijn leeftijd is zeldzaam, maar hij heeft ook een fantastisch lichaam en oersterk. Daarnaast is hij heel slim en verbruikt hij zijn krachten niet."

Ben jij het eens met Piet de Visser?

Meer nieuws

Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland'
7
Ronald Koeman verklapt: 'Georginio Wijnaldum gaat mee naar het EK'
37
Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
21
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
46
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
8
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties