Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Hyballa is 'totaal ander mens' en doet boekje open over depressie

Laatste update:

De afgelopen jaren waren roerig voor Hyballa. Na korte dienstverbanden bij achtereenvolgens Wisla Krakow, Esbjerg fB, Türkgücü München en AS Trencin moest hij bijkomen. Vanwege zijn explosieve gedrag kreeg hij meer dan eens het stempel van 'ruziemaker' opgeplakt. Dat was niet geheel onterecht, zo concludeerde hij eerlijk. "De laatste tweeënhalf jaar was niet goed. Ik ken mijn geschiedenis. Wisla Krakow en NAC was sportief oké. Maar ik heb te veel ruzie gehad met mensen." Zijn periodes bij Esbjerg, Türkgücü München en Trencin noemt Hyballa 'een catastrofe'.

De 47-jarige trainer weet dat hij zichzelf vaak onmogelijk maakt met zijn explosieve gedrag. Na zijn vertrek bij Trencin keek hij goed en lang in de spiegel. "Ik ben een beetje Dr Jekyll and Mr Hyde. Aan tafel ben ik rustig. Op het veld gebeurt er wat. In Trencin heb ik voor het eerst gevoeld dat het alleen door Peter komt. 'Die heeft schuld, die heeft schuld en die heeft schuld', was mijn eerste reactie altijd. 'Nee, jij hebt schuld Peter', zei ik. Ik heb mijzelf een spiegel voorgehouden. Dat doet pijn. Toen heb ik gedacht: Wat kan ik doen?"

In het interview gaf Hyballa aan vaak 'te flippen'. "Misschien heb ik nu geleerd om niet altijd eerlijk te zijn en af en toe de kat uit de boom te kijken. Ik moet dingen laten gaan. Vier, vijf aanvragen voor televisieshows heb ik nu afgeslagen. Tot voor kort deed ik dat graag, ook vanwege mijn ego. Ik heb het niet meer nodig. Ik ben trainer. Geen clown of circusartiest." Met dank aan mentale begeleiding en een flinke dosis zelfreflectie kwam Hyballa tot inkeer. Daar moest, naar eigen zeggen, wel heel veel voor gebeuren. "Ik kwam in een burn-out terecht. Midlifecrisis. Slechte stemming. Depressie. Ik weet ook niet precies welk woord dat gevoel het beste omschrijft. Ik had geen zin meer en kwam geen stap vooruit. Ik zat vast. Tot afgelopen november was ik vier maanden kapot. Voetbal interesseerde me niet meer, ik miste het ook niet." Bij NAC is Hyballa aan een tweede termijn als hoofdtrainer begonnen.

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
3
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties