Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen

Laatste update:

Met het oog op de halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund van woensdag besloot Luis Enrique om sterspeler Kylian Mbappé rust te gunnen. De aanvaller begon op de bank en Randal Kolo Muani nam de spitspositie in bij PSG. De aanvoer kwam van Ousmane Dembélé, Marco Asensio en Bradley Barcola.

Meer: Mbappé beslist niet gediend van vraag over Real Madrid direct na CL-exit met PSG | Enrique verrast met invulling spitspositie voor return tegen Dortmund

Wat een feestwedstrijd voor PSG had moeten worden, begon als een nachtmerrie. Christopher Opéri stormde de zestien in en schoot vanaf de linkerkant raak in de verre hoek: 0-1. De Parijse lijstaanvoerder knokte zich terug en het was Barcola die na een halfuur en van dichtbij de gelijkmaker binnenschoot.

In de slotfase van de eerste helft moest PSG wederom een dreun incasseren. André Ayew kreeg te veel tijd in de zestien en schoot uit de draai knap raak in de korte hoek: 1-2. De thuisclub was niet in staat om de schade nog voor het rustsignaal te repareren, wat leidde tot onvrede op de tribunes van het Parc des Princes.

Luis Enrique greep halverwege in en stuurde Mbappé het veld in. Dembélé bleef achter in de kleedkamer. Lee Kang-in nam de plaats in van de tegenvallende Asensio. PSG zette direct druk en het was Achraf Hakimi die met een schot dicht bij de gelijkmaker was. Waar de koploper jaagde op de 2-2, daar sloeg Le Havre opnieuw keihard toe.

Danilo Pereira beging een overtreding op Loïc Négo in zijn eigen zestien, waardoor de bal op de stip kwam te liggen op advies van de VAR. Abdoulaye Touré schoot vervolgens onberispelijk raak in de linkerbenedenhoek. Luis Enrique baalde flink en greep opnieuw in. Kolo Muani werd in de voorhoede afgelost door Gonçalo Ramos.

Het bleek een goede greep te zijn van Luis Enrique, want Ramos stond met een steekbal aan de basis van de 2-3 van Hakimi. De rechtsback schot van binnen het strafschopgebied raak. PSG zette in de slotfase alles op alles om de achterstand weg te poetsen en slaagde ook in die missie. In de vierde minuut van de blessuretijd kopte Ramos de 3-3 tegen de touwen, tot grote vreugde van alles en iedereen bij PSG.

De koploper uit Parijs is alsnog kampioen als Monaco zondag gelijkspeelt of verliest. Wint de nummer twee in Lyon, dan wordt het titelfeest van uitgesteld naar zondag 12 mei. PSG, dat een veel beter doelsaldo heeft dan Monaco, krijgt die dag bezoek van Toulouse.

Meer nieuws

Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
15
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
1
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
29
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
43
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
11
Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties