Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Phillip Cocu dient zijn ontslag in na zoveelste dreun voor Vitesse

Laatste update:

Cocu (53) stond vanwege de slechte seizoensstart al langere tijd onder druk bij Vitesse. Die druk werd alleen maar groter na de beschamende 5-1 nederlaag tegen Go Ahead Eagles van vorige week. Vitesse begon zaterdag tegen Heerenveen nog wel voortvarend, maar na een rode kaart voor Marco van Ginkel werd alsnog met 1-3 verloren.

De nederlaag tegen Heerenveen was alweer de achtste van het nog prille seizoen in de Eredivisie. Vitesse wist slechts twee keer te winnen en tweemaal een wedstrijd af te sluiten met een gelijkspel. Het elftal van de nu dus opgestapte Cocu bezet hierdoor de laatste plaats met slechts acht punten uit twaalf wedstrijden.

Supporters van de Arnhemse club zijn ontevreden met de huidige stand van zaken en probeerden na het verlies van zaterdagavond de hoofdingang binnen te dringen. De plaatselijke politie en stewards van Gelredome hielden ze vooralsnog tegen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Een delegatie spelers (bestaande uit Marco van Ginkel, Million Manhoef, Davy Pröpper en Eloy Room), algemeen directeur Peter Rovers en technisch directeur Benjamin Schmedes meldden zich vrijwillig bij de ingang. Ze zijn het gesprek aangegaan met de boze fans. Cocu was niet aanwezig bij dat gesprek.

De sfeer was voor het duel met Heerenveen al bedrukt in GelreDome. Supporters zwaaiden met een spandoek met de tekst 'Cocu out' en scandeerden na afloop 'Schaam je kapot' richting de spelersgroep. Na het laatste fluitsignaal waren er opnieuw spreekkoren en klonk er boegeroep vanaf de tribunes.

De fans van Vitesse waren al langer klaar met Phillip Cocu.

Reactie Vitesse
Schmedes bevestigt op een speciaal ingelaste persconferentie dat Cocu niet langer de trainer van Vitesse is. Schmedes sprak eerder op de avond dus al met boze fans van de hekkensluiter. "Er stonden er een hele hoop supporters die antwoord wilden vanuit de club. Ook om het ontslag vroegen. Uiteindelijk hebben Benjamin en ik de fans toegesproken", aldus de eveneens aangeschoven Van Ginkel.

"Na de wedstrijd is Phillip naar mij toegekomen. In het belang van de club is het beter om terug te treden, zei hij. Dat heb ik geaccepteerd. We kunnen dit een zwarte avond noemen. Niet alleen vanwege het verlies tegen Heerenveen, maar omdat de hele club heeft verloren hierdoor", wordt Schmedes op het persmoment geciteerd door onder meer Voetbal International.

Schmedes weet maar al te goed dat de positie van Cocu al enige tijd ter discussie stond. "Na de wedstrijd van vanavond was het geen verrassing voor mij dat hij dit besluit nam. Hij heeft het gedaan als een gentleman. Hij heeft het gevoel dat een nieuw, fris gezicht voor het team nodig is." De bestuurder had voor de start van het seizoen nog alle vertrouwen in Cocu. "We moeten niet vergeten dat hij het in een moeilijke situatie overnam vorig jaar. We hadden vertrouwen dat we het dit jaar weer konden doen."

Van Ginkel
Volgens Van Ginkel is het opstappen van Cocu teleurstellend voor de spelersgroep. "Een hoop jongens hadden een goede band met de trainer. Dit zat er misschien aan te komen omdat je weer verliest, maar dit is wel een klap." De middenvelder sprak voor Heerenveen-thuis nog kort met Cocu. "We hebben eerste de fans buiten toegesproken. Er waren supporters die antwoorden wilden en ook om het ontslag vroegen. Wij moeten als team heel snel opstaan. De trainer is zelf opgestapt, voor het team."

Nr.TeamMWGVP
1PSV31273184
2Feyenoord31236275
3FC Twente31196663
4AZ31177758
5Ajax311310849
6NEC311211847
7FC Utrecht311210946
8Sparta Rotterdam311271243
9Go Ahead Eagles311191142
10sc Heerenveen311061536
11PEC Zwolle31981435
12Fortuna Sittard31981435
13Almere City FC317121233
14Heracles Almelo31951732
15Excelsior315111526
16RKC Waalwijk31671825
17FC Volendam31472019
18Vitesse3155212

Eredivisie
Vitesse
1 - 3
sc Heerenveen
Terechte beslissing van Vitesse?

Meer nieuws

Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
1
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
7
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
8
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
16
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties