Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Pierie kijkt zijn ogen uit: 'Haaland kon er toen geen pepernoot van'

Laatste update:

Pierie doorliep sinds 2015 verschillende jeugdteams van Oranje en is afgelopen week door bondscoach Erwin van de Looi bij de voorselectie van Jong Oranje gehaald. "Ik heb ooit op het EK Onder-17 met Nederland tegen Engeland gespeeld", blikt de van Ajax gehuurde centrumverdediger terug. "Jadon Sancho speelde toen als linksbuiten en Phil Foden als rechtsbuiten bij Engeland. Ik stond toen linksback. Dat was wel een zware wedstrijd. Die wedstrijd verloren we met 3-0. Ik heb nog nooit zo snel voetenwerk gezien als wat die gasten op de mat legden. Dat was een ontzettend niveauverschil."

In diezelfde poule nam Pierie het met Oranje Onder-17 ook op tegen Noorwegen, waar destijds Haaland als aanvalsleider fungeerde. "Zij speelden 4-4-2 en hij bakte er geen pepernoot van. Als je ziet wat hij nu doet, dat is ongekend. Ik had nooit verwacht dat die jongen zo goed zou worden. Het was een prima spits, maar geen wereldspits. Hij heeft het tegendeel bewezen." Haaland doorliep sinds 2015 alle jeugdteams van de Noorse nationale ploeg en maakte in september 2019 zijn debuut bij de nationale ploeg. Exact een jaar later scoorde hij zijn eerste interlanddoelpunt namens Noorwegen.

Pierie kreeg afgelopen week te horen dat hij door Van de Looi is opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. "Dat is bijzonder om te horen", gaat Pierie verder. "Het is een eer om voor je land gevraagd te worden. Het is de voorselectie, de echte selectie moet nog volgen. Ik ben daar heel trots op. Ik kreeg het via de mail te horen. Je krijgt een berichtje dat je bij de voorlopige selectie zit, inclusief schema's wat je allemaal moet weten." De voorlopige EK-selectie telt 36 spelers en kent met Brian Brobbey en Devyne Rensch twee debutanten. De definitieve selectie wordt op 15 maart bekendgemaakt door Van de Looi.

Meer nieuws

NEC mag dankzij heerlijke goals Chery nog altijd hopen op vijfde plek
0
Mauro Júnior zingt provocerend anti-Ajax-liedje op huldiging van PSV
27
Turkse titelstrijd nagenoeg beslist na nieuw puntenverlies Fenerbahçe
44
Lang start anti-Feyenoord-lied dat afkomstig is van Ajax; Luuk de Jong grijpt in
100
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
37
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties