Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Pijnlijke statistiek: ook Jong Ajax deelt mee in de Amsterdamse malaise

Laatste update:

Vrijdagavond ging Jong Ajax kansloos onderuit op bezoek bij FC Dordrecht. Het elftal van Vos keek bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan na doelpunten van René Kriwiak, Rocco Robert Shein en Ilias Bronkhorst. Na rust bepaalde Jop van der Avert de eindstand op 4-0 in het voordeel van de Schapekoppen.

Het Amsterdamse beloftenelftal heeft met -12 het slechtste doelsaldo van de hele Keuken Kampioen Divisie. Dat ligt voornamelijk aan het aantal tegendoelpunten dat Jong Ajax krijgt, daar keepers Charlie Setford, Tom de Graaff en Diant Ramaj gezamenlijk al 28 keer moesten vissen.

In eerdere jaren had Jong Ajax na 10 wedstrijden altijd minstens 10 punten gepakt. Tot dit jaar was het seizoen 2015/16 het seizoen van de slechtste start. In het kampioensjaar van 2017/18 deed het beloftenelftal het best, met 23 punten. Jong Ajax lijkt hard op weg naar de laagste eindklassering in de tienjarige clubgeschiedenis. In het seizoen 2020/21 eindigde het elftal onder Mitchell van der Gaag op de zestiende plek.

Groot verlies
Vos zag deze zomer een aantal belangrijke krachten vertrekken. Donny Warmerdam, die in de afgelopen jaren liefst 82 wedstrijden speelde voor Jong Ajax, tekende bij De Graafschap. In Doetinchem is hij een reguliere basisspeler. Youri Regeer, die 91 wedstrijden voor Jong Ajax uitkwam, is inmiddels een belangrijke kracht bij FC Twente. In Enschede past hij zich moeiteloos aan op een hoger niveau. Sontje Hansen tekende ondanks een nieuw aanbod van Ajax bij NEC.

Daarnaast zag Vos twee basisspelers op huurbasis vertrekken. Kian Fitz-Jim speelt dit seizoen voor Excelsior, waar hij nog geen vaste basisplek wist te veroveren. In zijn eerste vier duels voor de Kralingers gaf de controleur wel al een assist. Spits Christian Rasmussen speelt momenteel tijdelijk in zijn geboorteland. Na acht wedstrijden voor FC Nordsjaelland staat hij op een doelpunt.

Vos kreeg eveneens te maken met een flinke doorstroom naar het eerste elftal. Anass Salah-Eddine, Silvano Vos en Amourrichio van Axel Dongen maken deel uit van de selectie van Maurice Steijn. Verdediger Jorrel Hato stroomde vorig seizoen al door naar de hoofdmacht van de Amsterdamse recordkampioen.

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
3
Bayern-directeur verwijst hardnekkig trainersgerucht resoluut naar de kliko
3
Dorstige Dortmund-fans vallen met hun neus in de boter na briefje van Marco Reus
5
Besiktas kent ondanks late goal slechte generale voor finale tegen Trabzonspor
7
Atalanta heeft Champions League-ticket 4 dagen voor Europa League-finale binnen
15
Live meepraten in de Serie A: Torino - AC Milan
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties