Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Pikante transfer in Frankrijk: Valbuena tekent bij Lyon

Laatste update:

Een deel van de achterban van Lyon is niet blij met de komst van de dertigjarige Valbuena, aangezien die eerder acht seizoenen voor rivaal Olympique Marseille speelde. De hashtag SayNoToValbuena werd door de supporters van de Oost-Fransen de afgelopen dagen massaal op Twitter gebruikt. Saillant: op 20 september staat het uitduel met Marseille op het programma en Valbuena zal dan vermoedelijk weinig hartelijk worden ontvangen in Stade Vélodrome.

De transfer van de 48-voudig international komt niet als een verrassing, want Canal+ meldde zaterdagavond al dat de clubs elkaar gevonden hadden in een transfersom van zeven miljoen. Dinsdagavond melden Russische en Franse media echter dat het om een bedrag van vijf miljoen gaat en voorzitter Jean-Michel Aulas heeft bevestigd dat het om die laatste som van vijf miljoen gaat. Dynamo nam de technicus een jaar geleden voor zeven miljoen over van Marseille en in Rusland kwam Valbuena tot zes goals in veertig wedstrijden.

Aulas liet op de persconferentie weten de transfersom contant te hebben betaald: "De Russen hadden het geld echt nodig." Dynamo kan door de roebelcrisis de salarissen van veel legionairs niet meer betalen en voorzitter Boris Rotenberg, volgens de Forbes-lijst van 2010 de honderdste rijkste persoon van Rusland, zou met grote schulden kampen en zou inmiddels aan Arsenal-grootaandeelhouder Alisher Usmanov hebben gevraagd of hij mee wil helpen met afbetalen. Usmanov is een supporter van Dynamo.

"Ik ben erg blij om hier te zijn. Ik bedank de mensen die veel moeite hebben gedaan om mij naar deze club te halen", zei Valbuena, die met rugnummer negentien gaat voetballen in het Stade de Gerland. "In ieder land is er sprake van rivaliteit en dus ook in Frankrijk. Ik heb mooie tijden gekend bij Marseille, maar het is nu tijd om naar de toekomst te kijken en dat is in mijn geval Lyon. Deze club heeft mij de meeste concrete aanbieding gedaan en is bezig met een interessant project met een goed team en goede jonge spelers."

"Ik kan met Lyon Champions League-voetbal spelen en daar droomt iedereen van. Het EK is erg belangrijk voor mij en daarom ben ik nu hier. De nationale ploeg van Frankrijk is echt míjn team, daarvoor blijf ik draaien. Ik heb geen spijt van mijn jaar bij Dynamo, maar ben wel erg gelukkig om hier te zijn. Ik ben altijd professioneel gebleven en omdat ik voor Marseille heb gespeeld, betekent dat toch niet niet dat ik nergens anders meer kan spelen." Aulas haakte daarop in: "Van Marseille naar Lyon, dat is toch een verbetering?", glimlachte de voorzitter.

DONE DEAL! Mathieu Valbuena tekent voor drie jaar bij Olympique Lyon! #teamOL #pikant #marseille #dynamo ##ValbuenaEstLyonnais #transfer #vijfmiljoen #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Meer nieuws

Na Kylian Mbappé kondigt ook Keylor Navas afscheid bij PSG aan: 'LEGENDE!'
10
Opleving of laatste stuiptrekking; is Haaland de laatste echte superspits?
29
Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax
11
Anderlecht heeft Vertonghen en Hazard niet nodig en dankt trefzekere Dolberg
4
Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk
19
Tijjani Lekatompessy draagt met beauty bij aan overtuigende zege AC Milan
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties