Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Pionier verafschuwt Neymar-transfer: 'Ik krijg daar vaak de schuld van'

Laatste update:

Clubs willen tegenwoordig voorkomen dat spelers gratis de deur uit lopen en daardoor zijn contracten belangrijker geworden. Voetballers worden langer vastgelegd en de salarissen stijgen. Clubs proberen elkaar af te troeven door de opgeworpen ontsnappingsclausules te lichten, zoals afgelopen zomer is gedaan bij bijvoorbeeld Neymar, die Barcelona voor 222 miljoen euro inruilde voor Paris Saint-Germain.

"Ik krijg daar vaak de schuld van", zegt Bosman in gesprek met het NRC. Het zijn de clubs, de FIFA en de UEFA die het zo uit de hand hebben laten lopen: zij hebben het idee van spelers als handelswaar geherintroduceerd, zegt Bosman. "We zijn eigenlijk weer teruggegaan naar hoe het was. Voetballers worden gezien als varkens die je kunt verhandelen."

"Het systeem is nu volledig gebouwd op de rijkste clubs die de beste spelers ter wereld in handen hebben, daarmee is niet meer te concurreren. En iedereen sluit zijn ogen", vervolgt de Belg, die wijst naar de internationale voetbalbonden. "Ik houd van voetbal en ik heb gevochten voor de rechten van spelers en er een hoge prijs voor betaald, maar de sport lijkt op. Nu is het 222 miljoen, wat zal het volgende transferbedrag zijn? Een miljard? Is dat logisch? Ik vind van niet."

Ben jij het eens met Jean-Marc Bosman?

Meer nieuws

Deze 2 aankopen van Mislintat werden door de scouting van Ajax te licht bevonden
4
Juventus stelt 'legende' aan om de taken van Allegri tijdelijk over te nemen
1
Pak 3,5x je inzet als Uitblinker Bergwijn zondag scoort tijdens Vitesse-Ajax!
0
Feyenoord deelt fraaie afscheidsvideo Arne Slot: 'En onthoud één ding'
14
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
8
'Ajax-top negeerde alle scoutingsrapporten in periode onder Sven Mislintat'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties