Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Piqué bijt van zich af na ophef: 'Er is gelekt met kwade bedoelingen'

Laatste update:

In een livestream op Twitch doet Piqué zijn verhaal over de deal met de voorzitter van de Spaanse voetbalbond. "Ik ben heel trots op deze overeenkomst, want die is gewoon heel belangrijk voor het voetbal in Spanje", zo benadrukt de 35-jarige mandekker van Barcelona. "Het is allemaal legaal verlopen en naar mijn mening is er totaal geen sprake van belangenverstrengeling. Ik heb niets te verbergen en neem ook geen beslissingen op basis van wat andere mensen denken. Daarom ben ik nu ook bereid om vragen te beantwoorden, al duurt het tot drie uur in de ochtend."

Piqué betrokken bij Supercopa-deal van 240 miljoen, 24 miljoen in eigen zak

De Barcelona-verdediger werd onlangs geconfronteerd met de audiofragmenten over de miljoenendeal.Lees artikel

De publicaties van el Confidencial zitten Piqué in ieder geval niet lekker. "De audiofragmenten zijn uit hun context gehaald en gelekt met kwade bedoelingen. En we weten allemaal precies wie dat gedaan heeft. Waarom zijn de fragmenten juist nu naar buiten gekomen? Zoek het uit, jullie zijn namelijk de journalisten. Het nieuws is uit 2019, kijk de kranten er maar op na. Toen was het geen nieuws en nu de fragmenten zijn uitgelekt opeens wel." De routinier wist al even dat de gesprekken met Rubiales naar buiten zouden komen. "El Confidencial belde me een week geleden om te zeggen dat de audiofragmenten van de onderhandelingen met de RFEF (Spaanse voetbalbond, red.) naar buiten zouden komen. Ik heb ze gezegd dat het me niets kan schelen. Ik heb niets te verbergen."

De deal met de Spaanse bond heeft geen enkele invloed op zijn loopbaan als speler van Barcelona, zo benadrukt Piqué. "Een commerciële deal kan ik heel goed scheiden van wat ik al mijn hele leven doe: voetballen. En ik heb ook nooit enige hulp gehad. Als jullie vinden dat dit mijn wedstrijden beïnvloedt, dan ken je mij dus totaal niet. Het is slechts stoken om het stoken", aldus de Spanjaard, die dus vanaf 2019 met zijn bedrijf is betrokken bij de Supercopa in Saudi-Arabië.

El Confidencial onderschepte gesprekken tussen Piqué en de bondsvoorzitter Rubiales over de miljoenendeal. "Geri, gefeliciteerd. En ik heb het niet over de geweldige wedstrijd van gisteren of je doelpunt", zei Rubiales op 15 september 2019 na de wedstrijd van Barcelona tegen Valencia (5-2 voor Barcelona). "Ik bedoel dat het al na twaalf uur is en de overeenkomst met Saudi-Arabië dus is bekrachtigd. Bedankt voor alles en je kan voor alles wat je nodig hebt bij mij terecht."

Op de persconferentie voor de Supercopa-editie van 2020 gaf Rubiales al toe dat het bedrijf van Piqué had geholpen met de totstandkoming van de deal. De bondsvoorzitter gaf hierbij aan dat de RFEF niet direct betaalde aan Kosmos, maar dat het hielp met commissies innen. Voor deze manier van betaling werd gekozen door de Spaanse voetbalbond om de ethische code van belangenverstrengeling niet te overtreden. Eerder kwam Kosmos al in het nieuws door bemiddeling van de Rakuten-sponsordeal met Barcelona. Ook hier leek sprake van belangenverstrengeling, aangezien Piqué een contractspeler van Barcelona is.

Meer nieuws

'Chelsea wil topclubs aftroeven met bod van 65 miljoen euro op wonderkind (17)'
4
Voormalig Feyenoorder Edgar Ié reageert op bizar gerucht over 'verwisseling'
1
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Lijnders kan na naderend vertrek bij Liverpool weer aan de slag als hoofdtrainer
7
Hulshoff stopt door Slot als assistent bij Oranje; Koeman vindt direct vervanger
19
De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties