Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Platini spreekt zich ook uit: 'Ik wil geen nieuwe termijn voor Blatter'

Laatste update:

De 58-jarige Fransman volgde in 2007 Lennart Johansson op als voorzitter van de Europese bond. Deze week was hij aanwezig in São Paulo voor het FIFA-congres, voorafgaand aan het WK 2014. Daar werden voorstellen voor een leeftijdslimiet voor de FIFA-voorzitter en een beperkt aantal termijnen van tafel geveegd. Ook maakte Blatter bekend graag een vijfde termijn aan te willen gaan.

"We hebben kunnen zien dat het in elk geval niet de Europese landen zijn, die de hervormingen tegenhouden. Ik steun Blatter niet voor een nieuwe termijn. Ik ken hem al lang en ik mag hem graag, maar ik ben er niet zeker van dat een nieuwe ambtstermijn voor hem zinvol is. In 1998 was ik vóór hem, maar in 2014 niet meer. En in de toekomst zal ik dat ook niet zijn. Dat heb ik hem ook gezegd, ik denk dat het tijd is voor een frisse wind", aldus Platini in gesprek met France Football.

Op de vraag waarom Platini nu tegen Blatter is, legt hij uit: "In 2011 heeft hij de steun van de UEFA gevraagd en gaf hij aan dat hij zijn laatste vierjarige periode in zou gaan. Of ik in 2015 de strijd met hem aan wil gaan? Dat kan, dat is een optie. Maar ik doe het niet omdat ik Blatter weg wil hebben. Ik doe wat ik zelf wil. Ik neem daar mijn tijd voor", aldus de voormalig Frans topvoetballer.

"Ik wil zeker zijn van wat ik wil doen. Ik wilde op jonge leeftijd profvoetballer worden en dat is gelukt. Ik wilde trainer worden van Frankrijk en dat werd ik. Ik wilde voorzitter zijn van het organiserend comité bij het WK 1998 en dat lukte, dat vond ik leuk om te doen. Daarna werd ik lid van het uitvoerend comité van de FIFA en nu werk ik naar tevredenheid bij de UEFA. De verschillende lidstaten vinden het prettig samenwerken met mij, maar de FIFA is absoluut een belangrijk instituut", aldus Platini.

Zie jij Michel Platini graag FIFA-voorzitter worden?

Meer nieuws

Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties