Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Pleidooi Van Persie haalt niets uit: strafeis aanklager blijft staan

Laatste update:

Van Persie werd afgelopen zondag in de slotfase van het competitieduel van Feyenoord met Vitesse met een directe rode kaart van het veld gestuurd, na een onbesuisde overtreding op Max Clark. De 35-jarige linkspoot liet na de wedstrijd weten het niet eens te zijn met de rode kaart en kondigde onmiddellijk aan in beroep te gaan.

Meer: Arne Slot en Te Kloese hebben mooie woorden over voor vertrekkende Van Persie | Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen

De veteraan voegde daad bij het woord en verscheen donderdagavond samen met Feyenoord-huisjurist Joris van Benthem voor de tuchtcommissie van de KNVB in Zeist. "Ik maakte met mijn linkerbeen een sliding om de bal te veroveren. Die maakte ik van de zijkant. Toen ik zag dat ik de bal niet kon raken, heb ik in een split second mijn been teruggetrokken. Het ligt niet in mijn aard om spelers te blesseren", zo zei Van Persie tijdens de hoorzitting, geciteerd door De Telegraaf.

"Wat ook een klein beetje mee mag wegen is het feit dat ik nu acht, negen maanden terug ben en in de tijd nog geen enkele gele kaart heb gepakt", zo vervolgde de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. "Ik heb me louter positief opgesteld tegen scheidsrechters en tegenstanders. U heeft hier niet te maken met een benenbreker of een keiharde speler."

De aanklager betaald voetbal week ondanks het pleidooi van Van Persie niet af van zijn oorspronkelijke strafeis. Daardoor dreigt de technicus de competitieduels met Willem II (uit) en PEC Zwolle (thuis) aan zich voorbij te moeten laten gaan; De Klassieker tegen Ajax van 28 oktober lijkt niet in gevaar te komen. De uitspraak van de tuchtcommissie volgt vrijdagochtend.

Heb jij begrip voor het standpunt van de aanklager betaald voetbal?

Meer nieuws

Bayern ziet mogelijke opvolger Tuchel rondlopen bij nummer 19 Premier League
0
Live meepraten in de Serie A: Bologna - Juventus
1
Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat
1
PSV'er met 24 Eredivisie-duels dit seizoen kondigt vertrek aan via Instagram
4
Te Kloese bedankt Slot en vertelt over zoektocht naar opvolger bij Feyenoord
5
Arne Slot komt met eerste reactie na aankondiging transfer naar Liverpool
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties