Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ploeggenoot zocht Ajax-debutant Jurriën Timber op: 'Hij gaf me vertrouwen'

Laatste update:

Timber hield zich goed staande tegen de snelle aanvallers van Heerenveen, maar moest zich in de slotfase laten vervangen door Álvarez vanwege een krampaanval. "Ik had al even geen wedstrijd gespeeld, ik zit al een tijdje op de bank bij Ajax 1", legt de achttienjarige debutant uit. "Het is natuurlijk even wennen, het is een grote stap voor mij. Het is ook een hoger niveau, dus het is logisch dat de kramp erin komt. Het is wel een stukje zwaarder dan Jong Ajax."

Een mooi moment voor Timber was toen Ajax-keeper André Onana vlak voor de aftrap van de wedstrijd naar hem toekwam. "Hij gaf me vertrouwen. Hij zei: 'doe gewoon je ding, zoals je altijd speelt'", zegt de talentvolle Nederlander, die al na twaalf minuten geel kreeg voor een overtreding op Alen Halilovic. "Een momentje in de omschakeling, ik was iets te laat. Ik had beter kunnen blijven lopen, maar het is een moment om van te leren. Ik wist wel dat ik moest oppassen, je wil natuurlijk geen rood pakken bij je debuut, maar nee, ik had niet in mijn achterhoofd: ik heb geel, ik moet oppassen."

Marco van Basten sprak na het interview met Timber lovende woorden in de FOX Sports-studio. "Het voordeel is: hij heeft natuurlijk wél snelheid", zo doelt de oud-spits op Daley Blind en Lisandro Martínez, die bepaald niet bekend staan om hun sprintsnelheid. "Dat is iets dat de achterhoede wel kon gebruiken. Hij is aan de bal ook comfortabel, dat is wel lekker. Hij is niet zo groot, dus waarschijnlijk was dat ook een reden (om hem op te stellen, red.). De spitsen bij Heerenveen waren namelijk ook snel en behendig, en niet groot. Dus dat kwam goed uit. Hij heeft het wat dat betreft goed gedaan."

Ook Kees Kwakman vindt dat Timber een goede prestatie heeft geleverd tegen Heerenveen. "Timber heeft het goed gedaan", zegt de oud-middenvelder van NAC Breda en FC Volendam. "Hij kreeg die snelle gele kaart, dan denk je toch even: die jongen gaat misschien een vervelend debuut krijgen, maar hij heeft het uitstekend gedaan."

Moet Jurriën Timber zijn basisplaats bij Ajax behouden?

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
52
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
79
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties