Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Podolski stopt jacht op recordinternational Matthäus

Laatste update:

Podolski maakt het nieuws maandag zelf bekend via Instagram. "Lieve fans, voordat het seizoen en de interlandperiode weer beginnen wil ik jullie iets meedelen: ik heb bij de bondscoach aangegeven dat ik vanaf heden niet meer voor de nationale ploeg zal spelen. Ik treed terug en ga me met andere dingen bezighouden, met name mijn familie", aldus de Duitse aanvaller.

"Ik ga ervanuit dat jullie het mij niet kwalijk nemen dat ik meer tijd voor hen wil vrijmaken", zegt Podolski hoopvol. "Ik zie daar ook erg naar uit. De beslissing was moeilijk voor me, want het Duitse nationale team heeft altijd mijn hart gehad en dat blijft ook altijd zo. Ik heb alleen na het EK en de vakantie gemerkt dat mijn focus zich verschuift. Alles heeft zijn tijd en mijn tijd bij de DFB is nu voorbij", aldus Podolski, die in clubverband uitkomt voor Galatasaray.

De aanvaller debuteerde in juni 2004, vlak voor het EK in Portugal, als international. Hij was nadien van de partij op de WK's van 2006, 2010 en 2014 en won twee jaar geleden de wereldtitel met die Mannschaft. Ook was hij erbij toen Duitsland meedeed aan de EK's van 2008, 2012 en dat van afgelopen zomer in Frankrijk. Podolski was voorbestemd om Lothar Matthäus (150 caps) op een dag te achterhalen als recordhouder, maar dat zal nu niet meer gebeuren.

Lukas Podolski (31) stopt ermee als Duits international! Na 129 interlands en 48 doelpunten vindt de aanvaller het mooi geweest. #dankelukas #podolski #mannschaft

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Stopt Lukas Podolski op het juiste moment?

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
10
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
5
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties