Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Polen weigert tegen Rusland te spelen voor WK; Lewandowski reageert

Laatste update:

"Geen woorden meer, het is tijd om te handelen", benadrukt Kulesza. "Door de escalatie van de agressie van Rusland richting Oekraïne is het Poolse nationale team niet van plan om de play-off wedstrijd tegen het Russische nationale team te spelen. Dit is de enige juiste beslissing. We zijn in gesprek met de federaties van Zweden en Tsjechië om een gemeenschappelijk standpunt naar voren te brengen aan de FIFA."

Polen moet op 24 maart aantreden in Moskou. Wint Rusland dat duel, dan speelt het opnieuw thuis, tegen Zweden of Tsjechië. Oekraïne is ook nog in de race voor een WK-ticket, maar dat land speelt een of twee keer een uitwedstrijd. Op 24 maart gaan de Oekraïners op bezoek bij Schotland. Bij winst volgt opnieuw een uitwedstrijd: tegen de winnaar van het duel tussen Wales en Oostenrijk.

Sterspeler Robert Lewandowski is het volledig eens met het standpunt van de PZPN. "Het is de juiste beslissing", zo benadrukt de aanvaller van Bayern München. "Ik kan me niet een wedstrijd tegen Rusland voorstellen zolang de agressie richting Oekraïne voortduurt. De voetballers en fans van Rusland zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar we kunnen niet doen alsof er niets aan de hand is."

Tot op heden heeft alleen de UEFA actie ondernomen door de finale van de Champions League te verplaatsen van Sint-Petersburg naar Parijs. Van de FIFA ontbreekt nog een reactie op de statements van de nationale voetbalbonden. "We hebben de brief vlak voor de meeting ontvangen. De eerste wedstrijd is over een maand. Natuurlijk hopen we dat de situatie voor die tijd is opgelost", doelde FIFA-voorzitter Gianni Infantino bij een persconferentie op de verklaring van Polen, Zweden en Tsjechië. "We monitoren en analyseren de situatie en we nemen een besluit wanneer dat moet."

Sinds Rusland buurland Oekraïne is binnengevallen zijn tenminste 198 Oekraïners omgekomen, meldt het Oekraïense ministerie van Gezondheid volgens persbureau Interfax-Ukraine. Onder de doden zijn volgens het ministerie ook drie kinderen. Ongeveer 35.000 vluchtelingen uit Oekraïne zijn de afgelopen 24 uur in Polen aangekomen, zo meldde de Poolse regering. Het overgrote deel van de vluchtelingen bestaat uit vrouwen, kinderen en aanzienlijk veel mannen van 60 jaar en ouder. Mannen tussen de 18 en 60 jaar mogen Oekraïne immers niet verlaten.

Rusland heeft sinds de inval in Oekraïne ruim 800 militaire doelwitten vernietigd, zo meldde het Russische ministerie van Defensie. Volgens de woordvoerder richt het leger zich enkel op militaire infrastructuur. Woongebieden zouden niet beschadigd worden. Die bewering wordt echter tegengesproken door de Oekraïense autoriteiten.

Meer nieuws

Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
19
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
5
Wesley Sneijder overtuigt KNVB en loopt vanaf komend seizoen mee bij club
14
Sergio Ramos voert serieuze gesprekken en lijkt deze zomer stap te maken
4
Overtuigend NAC Breda bezorgt Roda JC nieuwe dreun in duel met 2 prachtgoals
13
Bram van Polen verschijnt op foto en vervolgt carrière bij nieuwe club
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties