Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Porto dankzij prachtgoal Q7 door, Red Bull en Betis uitgeschakeld

Laatste update:

Napoli - FC Porto 2-2
Dick Advocaat en Rafael Benítez zijn de enige twee trainers uit de achtste finale die de Europa League al eens wonnen. Rafa won het toernooi vorig seizoen met Chelsea en daar blijft het door uitschakeling door Porto voorlopig bij. Zijn Napoli was in de eerste helft wel heer en meester en Dries Mertens vormde een constante plaag voor de verdediging van Porto. In het eerste kwartier kregen de Italianen al drie goede mogelijkheden (Henrique schoot bijvoorbeeld rakelings voorlangs) en na twintig minuten was het raak. Na een bekeken balletje van Gonzalo Higuaín wipte Goran Pandev de bal in het doel van Fabiano. Porto kwam voor rust niet verder dan een slappe kopbal van Jackson Martínez en had geluk dat het met elf man mocht blijven staan.

Ricardo Quaresma ging kort voor de 1-0 namelijk met gestrekt been op Mertens staan; de Belg schreeuwde het uit van de pijn, maar scheidsrechter Martin Atkinson had het incident niet gezien. Na rust bleef Napoli de betere partij, maar vergat het zichzelf te belonen. Een kopbal van Lorenzo Insigne werd gepakt door Fabiano, Higuaín liet een reuzenkans liggen en Mertens knalde in het zijnet. Hoop deed os Dragões leven en Nabil Ghilas kreeg San Paolo twintig minuten voor tijd stil: de invaller schoof het leer met links binnen. Quaresma bezorgde de gasten met een magnifieke goal zelfs de1-2. Duván Zapata maakte er nog 2-2 van, maar meer zat er voor Napoli niet in het vat.

Red Bull Salzburg - FC Basel 1-2
In Zwitserland werd het 0-0 en nadat Marek Suchy donderdag na negen minuten met rood van het veld werd gestuurd, leek Red Bull Salzburg een gemakkelijke avond tegemoet te gaan. Jonathan Soriano werkte een voorzet van Kevin Kampl binnen en tekende voor zijn twaalfde doelpunt van het seizoen in Europa; alleen Cristiano Ronaldo scoorde met dertien goals vaker. Na een halfuur moest het duel even worden stilgelegd omdat Basel-supporters fakkels en flessen op het veld gooiden. In de tweede helft vocht RotBlau zich terug: Marco Streller kopte een hoekschop in de korte kruising en Gaston Sauro was eveneens trefzeker na een standaardsituatie. De beul van Ajax, Red Bull dus, scoorde niet meer en eindigde ook met tien man door een rode kaart voor de Braziliaan Alan.

Real Betis - Sevilla 0-2
De derby van Sevilla werd een week geleden vrij verrassend gewonnen door Real Betis, nota bene in het hol van de leeuw. De nummer laatst (!) van de Primera División verschafte zich een uitstekende uitgangspositie, maar in het eigen Benito Villamarín beleefde men donderdag wel een valse start. Kind van de stad José Antonio Reyes koos goed positie en zette heel eenvoudig, maar heel doeltreffend zijn linkervoet tegen een voorzet van Alberto Moreno en brak de wedstrijd open. Naast zijn vijf assists was het alweer zijn vierde doelpunt in de derby van Sevilla.

Tot de rust hield Real Betis de schade beperkt: het creëerde zelf niet veel. Daarna bleven de bezoekers, voor wie de afstand van het eigen stadion naar dat van de stadsgenoot maar vier kilometer bedraagt, dominant. Reyes was dicht bij een tweede treffer, maar aan de overkant was er ook even gevaar en moest keeper Beto handelend optreden bij pogingen van Leo Baptistão. De treffer van Sevilla hing echter duidelijk in de lucht en een kwartier voor het einde was het Carlos Bacca die toesloeg: de Colombiaan maakte de 0-2 uit een pass van (opnieuw) Moreno en maakte er écht weer een wedstrijd van.

Een verlenging werd noodzakelijk in Sevilla en in het eerste kwartier schoot doelman Antonio Adán de thuisclub tot tweemaal toe te hulp. Aan het einde van de eerste verlenging moest Bacca er met een blessure vanaf en zijn vervanger, Jairo, kwam iets te vroeg het veld in: hij kreeg direct geel. Opgeteld bij de overige kaarten van donderdag werden er 46 gele en 5 rode kaarten uitgedeeld in de laatste 5 derby's van Sevilla. De allesbeslissende goal in de verlenging bleef uit en daarom kwamen er strafschoppen aan te pas. Adán pakte de eerste inzet van Vitolo meteen en daarna gingen er zes achter elkaar in. Alfred N'Diaye trof vervolgens de paal voor Betis. Ivan Rakitic bracht Sevilla op voorsprong in de reeks (3-4) en toen Nono de gelijkmakende penalty miste was het voorbij voor het dappere Betis.

Denk jij dat FC Porto de finale haalt?

Meer nieuws

Live meepraten in de Keuken Kampioen Play-Offs: ADO Den Haag - De Graafschap
0
FC Emmen verrast met zege op FC Dordrecht en speelt halve finale tegen NAC Breda
14
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
'Ajax moet vrezen: Premier League-subtopper probeert Farioli-deal te kapen'
45
Xavi Simons grijpt hoofdrol in wonderlijk penaltymoment bij laatste Leipzig-duel
6
Union Berlin blijft dankzij hele late goal in de Bundesliga; FC Köln degradeert
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties